Projecten

Wonen in Engelse stijl in Tudorpark

Hoofddorp

Tudorpark is een nieuwe wijk in Hoofddorp die volgens de karakteristieke Engelse Tudor-bouwstijl wordt vormgegeven. In opdracht van Woningcorporatie Ymere realiseren wij 180 sociale huurwoningen binnen het plan.

Aantal woningen
180
Opdrachtgever
Ymere
Woonoplossing
Wij Wonen

Traditioneel Engelse stijl

De karakteristieke Engelse Tudor bouwstijl maakt dit nieuwbouwproject uitzonderlijk. De Tudorstijl zie je terug in oud-Engelse landhuizen en boerderijen. Als je door Tudorpark loopt waan je jezelf dan ook op het Engelse platteland. En dat terwijl je eigenlijk midden in de randstad bent! Je herkent de Tudorstijl aan de steile daken met vlakke pannen, ramen met roede-verdelingen en opvallende schoorstenen. Diversiteit is kenmerkend voor de wijk. Tudorpark heeft veel variatie in type, grootte en uitstraling van de woningen.

De behoefte in de regio is groot

Woningcorporatie Ymere bedient de Metropoolregio Amsterdam: Amsterdam, Almere, Haarlem, Haarlemmermeer en Weesp. Ymere helpt gezinnen en andere huishoudens aan een betaalbare sociale huurwoning. Dat betekent dat deze woningen zijn bedoeld voor mensen met een bescheiden inkomen. Kandidaten moeten daarom ingeschreven staan bij Woningnet.

De wereld om ons heen verandert: huishoudens worden kleiner en de vraag naar appartementen stijgt. Doordat de Metropoolregio een populair gebied is om te wonen, werken en studeren zijn de huurprijzen in dit gebied hoog. Er is daarnaast een enorm tekort aan woningen in de regio. Ymere zorgt ervoor dat dit gewilde woongebied ook voor mensen met een kleiner inkomen bereikbaar blijft.

“Door ons woningaanbod te differentiëren per locatie kunnen we woningen op populaire plekken betaalbaar houden voor onze huurders. Tudorpark is hier een mooi voorbeeld van. Daarnaast blijft Ymere ook nog eengezinswoningen bouwen in het Tudorpark.”

Michiel Schuitemaker, ontwikkelingsmanager bij Ymere

Lees hier het interview met Remco Pols – regiomanager bij Ymere en Michiel Schuitemaker – ontwikkelingsmanager bij Ymere.

Oog op de toekomst

Energiezuinigheid is een belangrijke eis van de woningcorporatie. Voor Ymere is het belangrijk om duurzaamheidsmaatregelen in te zetten die op de lange termijn bewezen zinvol zijn voor de huurders en de wereld om hen heen. De woningen in Tudorpark worden dan ook duurzaam gebouwd. De woningen zijn gasloos en krijgen hun energie door middel van een warmtepomp.

Gefaseerde bouw

Het bouwen van Tudorpark gebeurt in fases. Een deel van het Tudorpark is al gereed. De eerste huurders van Ymere hebben hun woning inmiddels betrokken. De bouw van de opeenvolgende fases is nog in volle gang!

Andere projecten

Meer dan bouwen