Projecten

Wonen in Harvest Den Haag

Den Haag

Dichtbij het strand en het centrum aan de Oude Haagweg in Den Haag hebben we Harvest gerealiseerd. Harvest bestaat uit 177 huurappartementen en onder andere een grote gedeelde moes- en daktuin. Binnen Harvest staat het samenbrengen van buurt en bewoners door middel van verschillende faciliteiten centraal.

“Ons doel was het creëren van een community, een gemeenschap. We wilden van de bestaande industriële omgeving, die vroeger voor veel overlast zorgde, iets groens en positiefs maken.”

Simon IJsselstein Manager onderhoud en ontwikkeling

Aantal woningen
177
Zonnepanelen
Ja
Oplevering
2018
Opdrachtgever
Van der Vorm Vastgoed
Woonoplossing
Vrij Wonen

Positief impuls voor de wijk

 

Oude wasserijen, loodsen en leegstaande garages kenmerkten de locatie waar Harvest is gerealiseerd. Het plan voor de herinrichting van deze plek lag er al langer. Het is Van der Vorm Vastgoed die uiteindelijk met de ontwikkeling aan de slag is gegaan. Simon IJsselstein, manager onderhoud en ontwikkeling bij Van der Vorm Vastgoed vertelt: “Na jaren van overlast is er met de komst van Harvest een positief impuls gegeven aan de volledige wijk in Den Haag.”

Van hebben naar delen

 

Binnen Harvest zijn veel verschillende type woningen gerealiseerd. Zo zijn er 1-, 2- en 3 kamer appartementen. Dat maakt Harvest aantrekkelijk voor een breed publiek. Het doel was het creëren van een community. Simon vertelt: “We wilden van de bestaande industriële omgeving, die vroeger voor veel overlast zorgde, iets groens en positiefs maken. Zo is het idee van een moestuin ontstaan, waar het mogelijk is gezamenlijk groente en fruit te verbouwen.” Ook het delen van verschillende eigendommen is gestimuleerd. Zo hebben de bewoners de mogelijkheid gekregen hun scooter, auto, maar ook hun woning met elkaar te delen. Zodoende hebben mensen voor hetzelfde geld een ruimere woning met gezelschap van bijvoorbeeld een vriend of vriendin. De komst van de grote daktuin zorgt ervoor dat mensen gestimuleerd worden om minder binnen te zijn. 

Bouwen in een woonwijk

 

Harvest is op fietsafstand van het strand en de binnenstad van Den Haag. Gelegen in een woonwijk is er maar beperkte ruimte. “Dat was een logistieke uitdaging”, vertelt Arjan van Huizen, logistiek engineer bij Van Wijnen. “De verkeersstromen moesten natuurlijk gewoon doorgaan. Een goede planning, coördinatie van de vrachten en strakke communicatie met leveranciers en buurt is daarom bij dit project van groot belang geweest.”

Andere projecten

Meer dan bouwen