Projecten

Wonen in Harvest

Den Haag

Dichtbij het strand en het centrum aan de Oude Haagweg in Den Haag realiseren we Harvest. Harvest bestaat uit 177 huurappartementen en onder andere een grote gedeelde moes- en daktuin. Binnen Harvest staat het samenbrengen van buurt en bewoners door middel van verschillende faciliteiten centraal.

“Ons doel is het creëren van een community, een gemeenschap. We willen van de bestaande industriële omgeving, die vroeger voor veel overlast zorgde, iets groens en positiefs maken.”

Simon IJsselstein Manager onderhoud en ontwikkeling

Aantal woningen
177
Zonnepanelen
Ja
Oplevering
2018
Opdrachtgever
Van der Vorm Vastgoed

De wijk krijgt een positief impuls

 

Oude wasserijen, loodsen en leegstaande garages kenmerkten de locatie waar Harvest nu wordt gerealiseerd. Het plan voor de herinrichting van deze plek lag er al langer. Het is Van der Vorm Vastgoed die uiteindelijk met de ontwikkeling aan de slag is gegaan. Simon IJsselstein, manager onderhoud en ontwikkeling bij Van der Vorm Vastgoed vertelt: “Na jaren van overlast wordt er met de komst van Harvest een positief impuls gegeven aan de volledige wijk in Den Haag.”

Van hebben naar delen

 

Binnen Harvest zijn veel verschillende type woningen. Zo is er keuze uit 1-, 2- en 3 kamer appartementen. Harvest valt daardoor in de smaak bij een breed publiek. Het doel is het creëren van een community. Simon vertelt: “We willen van de bestaande industriële omgeving, die vroeger voor veel overlast zorgde, iets groens en positiefs maken. Het idee van een moestuin ontstond. Hier is het mogelijk gezamenlijk groente en fruit te verbouwen.” Ook het delen van verschillende eigendommen wordt gestimuleerd. Bewoners krijgen de mogelijkheid hun scooter, auto, maar ook hun woning met elkaar te delen. Zodoende hebben mensen voor hetzelfde geld een ruimere woning met gezelschap van bijvoorbeeld een vriend of vriendin. Met de komst van een grote daktuin worden mensen gestimuleerd om minder binnen te zijn.

Bouwen in een woonwijk

 

Harvest is op fietsafstand van het strand en de binnenstad van Den Haag. Gelegen in een woonwijk is er maar beperkte ruimte. “Een logistieke uitdaging”, vertelt Arjan van Huizen, logistiek engineer bij Van Wijnen. “De verkeersstromen moeten natuurlijk gewoon doorgaan. Een goede planning, coördinatie van de vrachten en strakke communicatie met leveranciers en buurt is daarom van groot belang.”

Andere projecten

Meer dan bouwen