Wonen in Weespersluis

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Noord-Holland

Weesp

Woningen
2.750
Samenwerking
5 ontwikkelaars
Gebiedsontwikkeling
Bloemendalerpolder
Opdrachtgever
Van Wijnen Projectontwikkeling & Blauwhoed
Architect
Mulleners + Mulleners Architecten
Woonoplossing
Vrij Wonen

In de gemeente Weesp verrijst de nieuwe woonwijk Weespersluis. Hier worden gefaseerd ruim 2.750 woningen gebouwd. Het gebied is verdeeld in drie deelgebieden: Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk. In Lanenrijk wonen de eerste gelukkige kopers al in hun nieuwe woning. Weespersluis wordt een ruim en groen woonlandschap. Zeer centraal gelegen, op 10 treinminuten van Amsterdam, dichtbij ‘t Gooi én bij de Vecht. De natuur en het water spelen een belangrijke rol.

Samen ontwikkelen in de Bloemendalerpolder

Weespersluis is gelegen in de Bloemendalerpolder. Deze nieuwe woonwijk aan de noordzijde van Weesp tussen A1 in het noorden, de Vecht in het oosten en het Amsterdam-Rijnkanaal in het westen. Weespersluis wordt ontwikkeld door vijf partijen: BPD Ontwikkeling, Adriaan Van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen die elk zijn vertegenwoordigd in de Grondexploitatie Maatschappij Bloemendalerpolder. Naar verwachting is Weespersluis in 2026-2027 volledig opgeleverd en bewoond.

Wonen in Weespersluis

Natuur en water

Weespersluis wordt een ruim en groen woonlandschap. Zeer centraal gelegen, op 10 treinminuten van Amsterdam, dichtbij ‘t Gooi én bij de Vecht. De natuur en het water spelen een belangrijke rol. Slechts een derde deel van het gebied wordt bebouwd. De rest blijft open voor water en groen. In Weespersluis komt nieuw water dat in verbinding staat met de Vecht en drie parken die veel ruimte geven om veilig te spelen, sporten, wandelen en fietsen. Het historische centrum van Weesp is op steenworp afstand.

Wonen in Weespersluis

Bouwen met oog voor detail

Naast de ontwikkeling van dit gebied bouwen we hier ook veel woningen. Samen met Blauwhoed ontwikkelen wij 385 woningen en 48 woningen voor AM. (deelplan 1B2). De woningen in Lanenrijk worden gebouwd in de Fin de siècle architectuur (uit de periode rond 1900), een stijl met binnen-buitenruimtes zoals erkers, serres, veranda’s en loggia’s en gevels met een verticaal karakter. Kenmerkend zijn de rijke decoraties, zoals ruime dakoverstekken met mooie houten daklijsten en een grote variëteit in kleur van metselwerk, bakstenen en kozijnen.

Woonoplossing bij uw vraagstuk

Door ultieme keuzevrijheid te bieden geven we met onze woonoplossing Vrij Wonen iedere woonwens de ruimte. Van vorm tot materiaalgebruik tot slimme technologie: alles draagt bij aan de veiligheid, gezondheid, energiebesparing en het comfort van de bewoner. Zo realiseren we samen – onbezorgd buitengewone en eigentijdse woonplekken.