Projecten

Zorgvilla Oud Clingendael

Wassenaar

Zorgvilla Oud Clingendael is een huiselijke, stijlvolle villa op landgoed Oud Clingendaal in Wassenaar. Hier kunnen ouderen met een psychogeriatrisch en/of somatisch gezondheidsprobleem terecht voor liefdevolle en levensloopbestendige woonzorg. Wij ontwikkelden en realiseerden deze zorgvilla, die onderverdeeld is in drie woongemeenschappen. De laatste afwerking is gedaan toen de bewoners er al woonden.

“Dat ging in goed overleg en met respect voor de bewoners.”

Philip Kruseman Aretz Directeur Kruseman Aretz Zorgvilla’s

Woongemeenschappen
3
Aantal eenheden
40
Oppervlakte
3.120 m2
Opdrachtgever
Kruseman Aretz Zorgvilla’s, Den Haag
Architect
Hans van Egmond Totaal Architectuur, Noordwijk
Woonoplossing
Vrij Wonen

Kleinschalig alternatief

Met Zorgvilla Oud Clingendael biedt Kruseman Aretz Zorgvilla’s een kleinschalig alternatief voor het verpleeghuis. Directeur Philip Kruseman Aretz licht toe: “Van dagbesteding tot lekker eten, alles wordt voor de bewoners geregeld. Al het verzorgend personeel is in huis. Ook werken we samen om alle disciplines in huis te halen die nodig zijn. Onze bewoners moeten zo lang mogelijk de eigen regie behouden.” In Zorgvilla Oud Clingendael wonen veertig bewoners, waaronder meneer en mevrouw Eilander. “Terug naar ons huis waar we al 60 jaar woonden was helaas geen optie meer”, vertelt meneer Eilander. “Onze kinderen zijn op zoek gegaan naar een woonlocatie. We zijn gaan kijken toen Oud Clingendael nog niet bewoond was. Het leek ons een zeer geschikte plek.” Het echtpaar geniet nu van hun kamer met mooi zicht op het landgoed.

Stijlvol en huiselijk

Kruseman Aretz Zorgvilla’s had voor zijn zorgvilla diverse locaties in gedachten. Het vastgoed op deze locaties bleek echter onvoldoende toekomstbestendig, waardoor de keuze op nieuwbouw viel. Philip Kruseman Aretz: “Toen wij de mogelijkheden voor nieuwbouw gingen verkennen, kwamen we met Van Wijnen in contact. Op deze locatie zat een kantoorbestemming. Die is omgezet naar zorg toen na goede gesprekken bleek dat onze ambities erg goed bij elkaar pasten.” In goede samenwerking realiseerden we een stijlvolle, huiselijke villa met drie woongemeenschappen. Elke woongemeenschap beschikt over twaalf unieke appartementen, variërend van 30m² tot 55m². De appartementen kunnen naar eigen inzicht worden ingericht. Daarnaast biedt het gebouw meerdere gemeenschappelijke ruimtes en terrassen.”

“We besloten voor nieuwbouw te gaan waarbij een eigen kamer met eigen voorzieningen voor iedere bewoner ons uitgangspunt was.”

Philip Kruseman Aretz, directeur Kruseman Aretz

Groenverklaring

Met de ontwikkeling en realisatie van Oud Clingendael hebben we een toekomstbestendig gebouw neergezet. Het gebouw is onder andere voorzien van zonnepanelen, een geïsoleerd dak, duurzame installaties en er is gebruikgemaakt van duurzaam geproduceerd (FSC) hout. Ook wordt het regenwater aan de grond teruggegeven. Kruseman Aretz Zorgvilla’s is de eerste particuliere zorgaanbieder met een groenverklaring van de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Hiermee verklaart zij dat Zorgvilla Oud Clingendael in het belang is van de natuur en het milieu.

Andere projecten

Meer dan bouwen