Projectontwikkeling

Wat is jouw ontwikkelvraagstuk?

Een grootschalige, binnenstedelijke ontwikkeling met een compleet nieuwe woonwijk? Transformatie van een voormalig bedrijventerrein? Een kleinschalig inbreidingsproject? Je hebt als grondeigenaar, belegger, woningcorporatie of gemeente vast al een idee voor jouw project.

Met kennis en kunde jouw project realiseren

Daarbij koers je vanzelfsprekend op zekerheid en snelheid. Dat begrijpen we. Onze projectontwikkelaars beheersen het proces waarbij grond, kapitaal en de toekomstige functie van het bouwwerk bij elkaar komen. Ons doel: jouw project zo snel en zo gunstig mogelijk realiseren.

‘Buurtontwikkelaars’

Met oprechte aandacht voor lokale vraagstukken bedenken we als projectontwikkelaar oplossingen naar behoefte. Daarom noemen we onszelf ook wel ‘buurtontwikkelaars’. Zo creëren we samen met jou kansen op onverwachte plekken.

Projectontwikkeling gaat vooral over de omgeving

Door met een toekomstbestendige blik naar de omgeving te kijken, komen we tot optimale oplossingen. Uitgangspunt is dat het project past in een gebied, waarvan we zeker weten dat de huurder, koper of gebruiker van het pand zich er thuis en geborgen voelt. We ontwikkelen dus gebouwen, de omgeving en de buurt.

Veel belangen

Bij projectontwikkeling spelen verschillende belangen. Zoals die van toekomstige bewoners in een buurt, die hun moet passen als een warme jas. Maar ook die van de gebruikers van het pand, omwonenden, beleggers, de gemeente en adviseurs. Bij het proces zijn verder juristen, beleggers en banken betrokken.

Haalbaarheid vanuit lokale betrokkenheid

Wat jouw ontwikkelvraagstuk ook is, we starten pas wanneer we zeker weten dat jouw project financieel, technisch en maatschappelijk haalbaar is. Omdat we werken vanuit lokale betrokkenheid, kennen we de partijen uit de regio die daarvoor nodig zijn.

Eerste Paal Cambuurstadion Leeuwarden

Meer dan bouwen-cirkel

Vastgoed bekijken we door de ogen van onze opdrachtgever. En door die van de toekomstige huurder, koper of gebruiker van het pand. De locaties waar Van Wijnen zelf de projectontwikkeling doet, bouwen we altijd zelf. Daarbij gaan we uit van de Meer dan bouwen-cirkel. Heb jij als opdrachtgever alleen projectontwikkeling van ons nodig? We zijn je graag van dienst.

Meer-dan-bouwen-cirkel Van Wijnen

Nog meer zekerheid over jouw project

Door data-analyse profiteer je van onze waardevolle inzichten over een gebied, een demografische trend of een manier van wonen. We noemen dat datagedreven ontwikkelen. Zo ontstaan er bouwvormen en buurten die naadloos aansluiten bij jouw ontwikkelvraagstuk – nu, straks en in de toekomst.

Maak een afspraak met één van onze projectontwikkelaars