Renoveren bedrijfspanden in Flevoland

Van Wijnen is gespecialiseerd in de renovatie van bedrijfs- en kantoorpanden. Ben je op zoek naar een partij dat jouw bedrijfs- of kantoorpand in Flevoland kan renoveren? Lees hieronder hoe Van Wijnen Lelystad je daarbij kan helpen.

In het kort: wat is renoveren?

Renovatie is het opwaarderen van een gebouw met behoud van functie. We geven het gebouw een tweede leven. We zorgen ervoor dat bedrijfs- en kantoorpanden weer voldoen aan de hedendaagse eisen met betrekking tot energieverbruik en CO2-uitstoot, gebruik en leefcomfort, toegankelijkheid, veiligheid en gezondheid. Het kan gaan om een aanpassing in een bestaande situatie, uitbreiding, een functiewijziging of verduurzaming. Denk bijvoorbeeld aan een verbetering van de schil of aanpassingen in de technische installatie.

Daarom Van Wijnen

Van Wijnen is een totaalbegeleider van renovatieprojecten. We luisteren naar de wensen van onze klant, denken mee en vragen wat de werkzaamheden betekenen voor de toekomstvisie en ambities van onze klant. En zijn eerlijk als we denken dat de klant meer baat heeft aan een andere aanpak. Want we willen dat onze klant met het oog op de toekomst verstandige keuzes maakt. We hebben zelf constructeurs en allround timmerlieden in huis, met liefde voor het vak. Daardoor komen op onze projecten dezelfde bekende gezichten over de vloer. Daarnaast sturen we onze onderaannemers aan en coördineren we leveranciers en derden. Door het stuur stevig in handen te houden, maken we onze beloften waar.

Daarom Van Wijnen

Ook een kantoorpand renoveren? Neem dan contact op met Michiel Terpstra.

Renoveren in bestaande kantoren

We renoveren meestal op plekken waar mensen aan het werk zijn. Dat maakt renovatie vaak complex. Wij begrijpen dat onze klant geen last van ons wil hebben. De bedrijfsprocessen van de klant moeten doorgaan. Vandaar dat we de overlast zoveel mogelijk beperken. Natuurlijk is enige overlast onvermijdelijk, maar we denken altijd mee over oplossingen. Zo kunnen we eventueel de opdracht gefaseerd of in een andere werkvolgorde uitvoeren. Of is er een aanpassing mogelijk in de dagelijkse routines van de werknemers.

We besteden vooraf veel tijd aan het maken van een doordacht plan, zodat we niet verrast worden. Onze werkvoorbereiders en uitvoerders hebben tientallen jaren ervaring met dit werk en weten op welke punten het lastig kan worden.

Communicatie richting onze klant is cruciaal. Wat doen we vandaag, wat doen we morgen? Daar zijn we duidelijk over. Verrassingen voorkomen is misschien nog wel belangrijker dan overlast beperken. We zorgen er ook voor dat we de juiste mensen op een project aan het werk zetten. Mensen die snappen dat je ‘bij iemand thuis’ te gast bent.”

Michiel Terpstra

Vestigingsdirecteur Van Wijnen Lelystad

‘We worden er blij van als een klant bij oplevering zegt: ik had niet verwacht dat er zo weinig overlast zou zijn en dat het er zo mooi uit zou zien. Dat is het mooiste: de verwachtingen overtreffen.’

Open en transparant

Lopen we tijdens onze werkzaamheden tegen een probleem aan? Dan bieden we gelijk een oplossing. We nemen onze opdrachtgever mee in het probleem en in de stappen die we willen nemen. Wat we willen bereiken is dat de klant het eindproduct fijn vindt en het proces als plezierig heeft ervaren. Het wordt een win-win situatie als de opdrachtgever ook nog terugkomt en we die langetermijnrelatie krijgen.

We bouwen met onze klanten graag een langdurige relatie op. Een vertrouwensband. Als je elkaar beter kent, kom je verder. Door die langdurige relatie kennen we onze klant, het gebouw en de processen van zo’n bedrijf goed. Daardoor kunnen we snel inspringen op wensen van de klant.

Duurzame materialen Wigstraat Lelystad
Hergebruik glaswanden pand gemeente Lelystad aan de Wigstraat

Kennis van duurzaamheid

Onze ambities liggen hoog. In 2025 willen we afvalvrij bouwen en renoveren. Daar hebben we de hele keten voor nodig. We benaderen leveranciers met de vraag of we onze materialen met zo min mogelijk verpakking geleverd kunnen krijgen. In emballagekratten bijvoorbeeld.

Circulair werken gaat nog een stap verder. Dat betekent dat we de materialen die we nu gebruiken bij onze renovaties in de toekomst moeten kunnen oogsten. Ze moeten dus niet-hybride zijn en los te maken. De basisgedachte is dat we te gast zijn in de natuur. We willen onze omgeving niet afbreken. En wát we toevoegen, moeten we kunnen hergebruiken, liefst in dezelfde vorm. Materialen kunnen ook refurbished worden. Denk aan kozijnen.

We maken ook duurzame systeemkeuzes. Een van onze uitgangspunten is dat we materiaal zo veel mogelijk op maat aangeleverd krijgen. Geen losse kalkzandsteen bijvoorbeeld, maar maatwerkwanden. Op het werk passend maken zorgt voor afval en overproductie. Dat in de fabriek doen is efficiënter.

Dirk Koops

Vastgoedbeheerder gemeente Lelystad

“Een bijzonder element in ons vernieuwde kantoor zijn de circulaire glazen wanden en binnendeuren. Deze wanden en bijbehorende deuren komen uit een ander kantoor en hebben bij ons een nieuw leven gekregen. Voor zo’n circulaire oplossing hadden we nog niet eerder gekozen, maar Van Wijnen kwam met een goed onderbouwd voorstel. Het maakte indruk dat Van Wijnen ook op circulair vlak meedacht. Het is goed dat wij als maatschappelijke organisatie bijdragen aan een circulaire samenleving. De wanden zijn ook nog eens geleverd door een lokaal bedrijf.”

Van Wijnen Lelystad renoveerde onder andere deze projecten

Flexibel werken en verblijven in VIA Work

Van Wijnen transformeert bedrijventerrein Bergwijkpark in Diemen van kantoorlocatie naar een gebied met diverse functies. Sinds de komst van Campus…

Lees verder

Renovatie bedrijfspand Wigstraat Lelystad

“Wat me vooral is bijgebleven is de betrokken, proactieve houding van Van Wijnen” Van Wijnen, locatie Lelystad, deed de renovatie…

Lees verder

Bouwen in ziekenhuizen

Van Wijnen Lelystad bouwt in ziekenhuizen Bouwen in ziekenhuizen: het is een specialisme. Van Wijnen weet dat als geen ander….

Lees verder

Ook een kantoorpand renoveren? Neem dan contact op met Michiel Terpstra.