Samen met LINK enthousiasmeren we leerlingen voor de bouw

De komende jaren moeten er in de Flevopolder zo’n 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Een behoorlijke opgave, waarbij veel technisch personeel nodig is. En óók dat is een opgave. Want de arbeidsmarkt is krap. Juist om die reden vinden we het belangrijk om kinderen al zo vroeg mogelijk enthousiast te maken voor de bouw. In ons partnerschap met LINK maken wij ons daar hard voor.

Over LINK

LINK Lelystad is de samenwerking tussen bedrijfsleven en het onderwijs in Lelystad. Om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op een plek op de Lelystadse arbeidsmarkt, beginnen ze bij LINK al vroeg in het onderwijs met het enthousiasmeren van leerlingen voor techniek en technologie

Mogelijkheden in de bouw

Ons partnerschap met LINK heeft eerder al geleid tot een gastles van een van onze uitvoerders, een bezoek van leerlingen op onze bouwplaats én een docentenstage op ons kantoor waar wij van alles over BIM – dat staat voor Building Information Model – presenteerden. Dit keer maakten we voor LINK een video. Enerzijds om leerlingen te enthousiasmeren voor de bouw, anderzijds om ze te helpen bij het maken van hun profielkeuze.

Marianne Goedbloed

medewerker LINK

LINK is trots op de intensieve samenwerking die we met Van Wijnen hebben. Een mooie organisatie die investeert in de jeugd om het bedrijfsleven in Lelystad te voorzien van gemotiveerd technisch personeel!

Meer lezen over lokale maatschappelijke initiatieven?