Wonen Limburg

Van Wijnen en Wonen Limburg slaan de handen in één om te zorgen voor meer betaalbare woningen. Er is een duidelijke missie: vooruitgang boeken en een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Dit doen we door niet stenen, maar de mensen centraal te zetten.

Nieuws met Wonen Limburg

Cheque overhandiging De Scheg

Feestelijke bijeenkomst nieuwbouw Geusseltpark Maastricht

De bouw van 336 nieuwe woningen in Geusseltpark, Maastricht, is momenteel in volle gang. Dit ambitieuze project, De Scheg, omvat een mix van middenhuur appartementen, koopappartementen, sociale huurwoningen en woningen voor jongeren, allemaal gelegen in een groene omgeving.

Appartementencomplex De Scheg

Geusseltpark, Maastricht: betaalbaar en groen

Met restaurants, hotels, vergaderruimtes, sportgelegenheid en een groot zwembad op weinig meer dan een steenworp afstand van de binnenstad vormt de Geusselt een interessante hoek van Maastricht. De ideale plek om woningen te bouwen voor de groeiende Maastrichtse populatie.

Bewoners Kuyperhof

Bewoners leven toe naar toekomstige woonplek Kuyperhof

In maart 2020 is de eerste schop de grond in gegaan voor de bouw van het nieuwe woonbegeleidingscentrum van SGL in Weert, ‘Kuyperhof’ genaamd. Wonen Limburg is eigenaar van het gebouw, SGL huurt het van Wonen Limburg. Van Wijnen Sittard bouwt het nieuwe centrum.

Projecten met Wonen Limburg

AI De Scheg

Nieuwbouw De Scheg, Maastricht

Nieuwbouwproject De Scheg moet een plek worden waar jonge starters betaalbaar kunnen wonen. Het plan is dan ook om 336 woningen, waarvan 252 bestemd als sociale- en middenhuurwoningen, te bouwen.

Bewoners Kuyperhof

Nieuwbouw Kuyperhof, Weert

De opdracht vanuit Wonen Limburg was om minimaal te voldoen aan een functioneel woongebouw, terwijl SGL sprak over zorginfrastructuur en luxere inbouwpakketten. Van Wijnen is er in geslaagd om dit tot een haalbaar plan te brengen voor beide opdrachtgevers.

Dempseyflat Sittard

Renovatie Dempseyflat Sittard

Om invulling te geven aan de woonbehoefte besloot Wonen Limburg om 37 kleinere appartementen om te bouwen naar 22 ruime driekamerappartementen in drie varianten. Na de ingreep paste het complex weer aan bij de huidige en de toekomstige woonbehoeften.

Meer weten over deze samenwerking?

Neem contact op met Fred Hartmans, projectcoördinator Van Wijnen Sittard

Over Wonen Limburg

Wonen Limburg is Limburgs grootste woningcorporatie, actief in de hele provincie en in het aangrenzend Zuidoost-Brabant. Ze zijn een woningcorporatie die niet de stenen, maar juist de mensen centraal stelt. Wonen Limburg beheert 26.000 woningen en 3.000 eenheden overig maatschappelijk vastgoed.

Bezoekadres Wonen Limburg