SPECIALISATIE

Ketenintegratie

Innoveren in de bouw móet, maar kan alleen gebeuren als partijen de handen ineen slaan. In initiatieven als WDW Ontwikkelend Beheer en Care&Co werkt Van Wijnen daarom veel samen met vaste opdrachtgevers en leveranciers. Daarbij stellen we gemeenschappelijke doelen. Die kunnen bestaan uit het nog duurzamer maken van de nieuwbouwwoningen in een project of het nog efficiënter laten verlopen van het onderhoud of een renovatie. Dit noemen we ketenintegratie.

 

Partners in bouwen

WDW Ontwikkelend Beheer is zo'n initiatief, waarbij we met andere bouwpartners onze (operationele) kennis en expertise bundelden op het gebied van ontwikkelen, bouwen en beheren. Een pure vorm van samenwerken, waarbij de krachtenbundeling zorgt voor een mooi eindresultaat. Onze ketensamenwerking bij Sport- en Belevingscentrum De Scheg in Deventer is daarvan een voorbeeld. Daar komen we samen verder.

 

 

Care&Co© biedt gestructureerde aanpak voor zorghuisvesting

De politieke agenda verandert en het is voor zorgorganisaties een must geworden om te anticiperen op demografische ontwikkelingen. Van bestuurders van zorginstellingen worden passende beslissingen verwacht om de exploitatie van hun organisaties sluitend te houden. Dat vereist veel expertise op tal van gebieden, zoals op het gebied van zorgvastgoed. Care&Co© biedt bestuurders een integrale en transparante procesaanpak om onroerend goed niet alleen te laten renderen, maar om het ook een duurzame bijdrage te laten leveren aan het primaire zorgproces.

 

Care&Co© is een samenwerkingsverband van Buro SBH, DGMR, Bureau Ouderenzorg (Jacqueline van Ginneken), Kuijpers en Van Wijnen. Gezamenlijk richten zij zich op het vastgoed van zorgorganisaties. Elke partner in dit consortium heeft in de loop der jaren veel expertise opgebouwd in deze sector. Allemaal zijn ze goed bekend met het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van zorgvastgoed, waarin het prettig werken, leren en leven is.

 

Besparingen realiseren

Veel zorgorganisaties hebben aanzienlijke vastgoedportefeuilles. De mogelijkheden om gebouwen flexibel of gedifferentieerd te gebruiken, staan hier vaak nog niet op de gespreksagenda. Daarmee blijven ook de opties onderbelicht of deze gebouwen misschien anders kunnen worden ingezet of wellicht kunnen worden afgestoten. Daarnaast is het veelal niet bekend dat er aanzienlijke besparingen mogelijk zijn op energielasten, leegstandsbeheer en onderhoudskosten.

 

Care&Co© kan hierin duidelijkheid bieden. De transparante, gestructureerde aanpak en de modulaire werkwijze van Care&Co© geven zorgorganisaties inzicht in de complexe wereld van gezonde bedrijfsvoering, renderend onroerend goed en energieoplossingen. De aanpak strekt zich uit van inventarisatie en haalbaarheid tot en met realisatie en het meerjarig onderhoud van panden.

 

‘Instappen’ op elk moment

Dankzij de modulaire opzet van het proces kan een organisatie op elk moment in- of uitstappen. De specifieke opgave van de zorginstelling is het uitgangspunt. De werkwijze bestaat uit een volledige samenwerking (co-creatie) tussen Care&Co© en de medewerkers van de instelling. In nauw overleg met elkaar zoeken ze samen naar duurzame maatoplossingen voor complexe situaties.

 

Care&Co© werkt vanuit de gedachte dat het zorgvastgoed een duurzame bijdrage levert in het primaire proces. Maar er is meer: Care&Co© vindt ook dat zorgvastgoed mogelijkheden moet bieden om de kernactiviteiten zo efficiënt en effectief mogelijk te ondersteunen. Daarmee is zorgvastgoed een onmisbare faciliteit, die in de exploitatieberekening van een zorgorganisatie een minimale belasting vormt. Zo werken zorgorganisaties en Care&Co© samen aan gezonde zorghuisvesting. 

  

Contact

Voor meer informatie over Care&Co© verwijzen wij u graag door naar de website: http://carenco.nl/. Of neem contact met ons op via het contactformulier.

 

Contact

Meer weten over onze activiteiten op het gebied van ketenintegratie en samenwerking? Neem contact op met een van onze vestigingen of vul het contactformulier in.