keyware

Gebouwtransformatie

Wat zijn de mogelijkheden om een gebouw een tweede leven te geven door het te transformeren naar een waardevol object voor de gebruiker, de buurt en voor u?

Op zoek naar nieuw rendement?

Indien u vastgoed bezit of wilt ontwikkelen dat tegen het eind zit van haar levenscyclus, dan denken we graag met u mee om het weer te laten renderen. In nauwe samenwerking met u en onze ketenpartners transformeren wij het gebouw, snel, mooi en goed, naar een productieve werkplek, een inspirerende leeromgeving en/of een fijne woonomgeving. Wij zorgen ervoor dat uw gebouw weer waardevol wordt. Voor de gebruiker en voor uw vastgoedportefeuille. Hieronder vertellen we kort hoe wij dat doen.

Een greep uit onze projecten

Alliantie BE 001

Metamorfose Lucent-terrein in Hilversum

Hogekamp09nov1

In Enschede maken we van een universiteit duurzame huisvesting

La Maison

Een derde leven: van kantoor via schoolgebouw naar fijne woonplek in Eindhoven

Thijs Boers, teamleider Vastgoedontwikkeling bij Mozaïek Wonen

Transformatie stadskantoor Gouda naar gasloze woningen

Jan-Slagter-in-tuin-Ben-Oude-NijHuis-LR

Van klooster naar kleinschalige woonvorm in Rotterdam

Schubertsingel optopping

Wonen in het kantoor van Rijkswaterstaat in ‘s-Hertogenbosch

Kansen zien

Als wij naar leegstaande kantoorpanden kijken, zien wij geen gebouwen, maar een fijne woon- en leefomgeving, een inspirerende werkplek of een mix van functies voor nieuwe doelgroepen. Wij zetten graag onze kennis en expertise in om samen met u weer toekomstwaarde te creëren voor een gebouw of een plek. Als maker van fijne leefomgevingen begrijpen wij het gebouw als geen ander. Wij brengen de technische en constructieve kansen en risico’s in kaart en koppelen deze aan budgetten met als doel zekerheid over kosten en haalbaarheid. In dit traject gaan wij tot het uiterste: wij zoeken altijd naar mogelijkheden om een plan te optimaliseren. Op deze manier creëer je waardevol vastgoed met een grote aantrekkingskracht op een specifieke doelgroep voor de lange termijn. De transformatie van het voormalige douane kantoor in Rotterdam naar wooncomplex ParkHaven Stad is hier een sprekend voorbeeld van.

Tara in gezamenlijke tuin ParkHaven Stad Rotterdam
Gebouwtransformatie is kansen en mogelijkheden zien. Wij zetten onze kennis, ervaring en creativiteit graag in, om de financiële en technische haalbaarheid van een plan in kaart te brengen en te optimaliseren. Michiel Kint - Commercieel directeurNeem contact op

Totaalpakket

Om u grip te geven op de bouwkosten en de kosten op het moment dat uw getransformeerde gebouw weer operationeel is biedt Van Wijnen u een totaalpakket aan. In dit pakket zijn conceptontwikkeling, bouw en onderhoud en beheer gebudgetteerd. Dit pakket kan afhankelijk van uw eisen en wensen worden aangekleed. Denk hierbij aan de mogelijkheid dat Van Wijnen als co-financier of als co-ontwikkelaar instapt. Of aan de mogelijkheid om in het operationele budget ook de energiekosten mee te nemen.  Zeker als er in het gebouw een duurzame energievoorziening is opgenomen, kunnen we vooraf inzicht geven in de energiekosten over een periode van 20 tot 30 jaar. Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden dan kunt u contact opnemen met Bas Boom.

Meer weten?

Meer weten?

Neem contact op met Bas Boom

100% teamwork

Gebouwtransformatie is een bijzondere manier van bouwen. Het vraagt veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen van zowel de opdrachtgever als de bouwer en werkt het beste als je in bouwteamverband aan het werk gaat. Natuurlijk vormt de bouwtekening het vertrekpunt, maar op het moment dat je aan de slag bent stuit je op verrassingen en cadeautjes. Bij transformatie moet je je dienstbaar opstellen aan het gebouw. Het kan zijn dat de bouwkundige situatie een geplande indeling veranderd. Positief of negatief. Dan is het fijn als je elkaar écht vertrouwt en openstaat voor elkaars ideeën en oplossingen om zodoende tot het mooiste en beste resultaat te komen.

Gerelateerde onderwerpen

Loskade Groningen

Wie neemt plaats in de circulaire economie in Groningen?

336.view 02_LQ

Studentencampus ‘Campus Diemen Zuid’ breidt uit

Limburgse woningcorporatie ZoWonen

Met ketensamenwerking samen sneller en samen beter