keyware

Gebouwtransformatie

Wat zijn de mogelijkheden om een gebouw een tweede leven te geven door het te transformeren naar een waardevol object voor de gebruiker, de buurt en voor u?

Op zoek naar nieuw rendement?

Indien u vastgoed bezit dat tegen het eind zit van haar levenscyclus, dan denken we graag met u mee om het weer te laten renderen. In nauwe samenwerking met u en onze ketenpartners transformeren wij het gebouw, snel, mooi en goed, naar een productieve werkplek, een inspirerende leeromgeving en/of een fijne woonomgeving. Wij zorgen ervoor dat uw gebouw weer waardevol wordt. Voor de gebruiker en voor uw vastgoedportefeuille. Hieronder vertellen we kort hoe wij dat doen.

Een greep uit onze projecten

Het voormalige gebouw van Philips, en later Alcatel, krijgt tweede leven als hoofdkantoor van de Alliantie.

Van kantoorpanden naar 91 huurappartementen in Rotterdam.

Een derde leven. Van kantoor tot schoolgebouw en nu een fijne woonplek.

Kansen zien

Als wij naar een leegstaand kantoorpand kijken, zien wij geen gebouw, maar een fijne woon- en leefomgeving, een inspirerende werkplek of een mix van functies. We zien kansen en mogelijkheden die aansluiten op de leef- en belevingswereld van de gebruiker. Want die staat centraal. Onze ideeën onderbouwen we met doelgroeponderzoek en vertalen we naar een gebouwconcept. Het plaatje maken we compleet door het bedenken van op de doelgroep toegespitste voorzieningen. Denk hierbij aan sportfaciliteiten, horeca en aanbod van gemakdiensten, maar ook aan ruimte binnen en buiten het pand om medegebruikers te ontmoeten. Op deze manier creëer je waardevol vastgoed met een grote aantrekkingskracht op een brede doelgroep voor de lange termijn. De transformatie van het voormalige douane kantoor in Rotterdam naar wooncomplex Parkhaven is hier een sprekend voorbeeld van.

Gebouwtransformatie is kansen en mogelijkheden zien. Wij zetten onze creativiteit graag in om een gebouwfunctie te ontwikkelen met een grote aantrekkingskracht. Voor de gebruikers en voor de buurt.
Gebouwtransformatie is kansen en mogelijkheden zien. Wij zetten onze creativiteit graag in om een gebouwfunctie te ontwikkelen met een grote aantrekkingskracht. Voor de gebruikers en voor de buurt.Michiel Kint - commercieel directeur

Totaalpakket

Om u grip te geven op de bouwkosten en de kosten op het moment dat uw getransformeerde gebouw weer operationeel is biedt Van Wijnen u een totaalpakket aan. In dit pakket zijn conceptontwikkeling, bouw en onderhoud en beheer gebudgetteerd. Dit pakket kan afhankelijk van uw eisen en wensen worden aangekleed. Denk hierbij aan de mogelijkheid dat Van Wijnen als co-financier of als co-ontwikkelaar instapt. Of aan de mogelijkheid om in het operationele budget ook de energiekosten mee te nemen.  Zeker als er in het gebouw een duurzame energievoorziening is opgenomen, kunnen we vooraf inzicht geven in de energiekosten over een periode van 20 tot 30 jaar. Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden dan kunt u contact opnemen met Bas Boom.

Meer weten?

Meer weten?

Neem contact op met Bas Boom

100% teamwork

Gebouwtransformatie is een bijzondere manier van bouwen. Het vraagt veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen van zowel de opdrachtgever als de bouwer en werkt het beste als je in bouwteamverband aan het werk gaat. Natuurlijk vormt de bouwtekening het vertrekpunt, maar op het moment dat je aan de slag bent stuit je op verrassingen en cadeautjes. Bij transformatie moet je je dienstbaar opstellen aan het gebouw. Het kan zijn dat de bouwkundige situatie een geplande indeling veranderd. Positief of negatief. Dan is het fijn als je elkaar écht vertrouwt en openstaat voor elkaars ideeën en oplossingen om zodoende tot het mooiste en beste resultaat te komen.

Gerelateerde onderwerpen

Wie neemt plaats in de circulaire economie in Groningen?

Studentencampus ‘Campus Diemen Zuid’ breidt uit

Met ketensamenwerking samen sneller en samen beter