Bekijk alle vacatures

Helpdeskmedewerker ICT

Locatie: Heerenveen

Lokaal werken werkt overal beter

Dit is Fijn: Fijn is een data gedreven dochteronderneming van Van Wijnen, die klantgericht diensten en producten met prestatie- en performancegaranties levert, waarbij technologie, platforms, (big)data, klantonderzoek en productontwikkeling de basis zijn. Er worden tot op heden drie merken gevoerd. Fijn Wonen is met ruim 500 ontwikkelde woningen al operationeel en zit in de scale-upfase. Fijn Zorgen en Fijn Leren zitten in de startup fase, waarbij wordt gewerkt aan de propositieontwikkeling van zorginstellingen en scholen. Bij Fijn werken we aan de toekomst. Wij zijn een jonge organisatie, die met nieuwe integrale proposities op het gebied van wonen, zorgen en leren een beter leven in wijken, dorpen en steden faciliteert. Dat doen we omdat we geloven dat iedereen recht heeft op een fijne leefomgeving. Met die overtuiging willen we uitgroeien tot een toonaangevende organisatie op het gebied van woon, zorg- en leerconcepten en diensten voor toekomstige, innovatieve leefomgevingen.

Het is goed werken hier

Wat bieden we jou: Een nieuwe functie die je zelf vorm kunt geven met Fijne arbeidsvoorwaarden, binnen een Fijne werkomgeving, waarin samen met plezier en daadkrachtig groeien centraal staat. Je standplaats is Heerenveen.

We willen de beste Helpdeskmedewerker ICT die er is

Bij Fijn geloven wij dat het succes van onze organisatie zit in onze mensen en onze cultuur. Met elkaar proberen we een werkomgeving te creëren waarin mensen zich zo ontwikkelen dat ze hun volle potentieel kunnen benutten. Daarbij delen we onze kennis, ervaring, talent en passie met elkaar, want door van elkaar te leren, worden we sterker. Want alleen door het maximale uit jezelf te halen, ben jij in staat om het allerbeste werk voor anderen te leveren. Dus we zoeken voor deze functie iemand die verbindingen legt op alle denkbare niveaus. En dit doet door een belangrijk aandeel te leveren aan het ontwerpproces van het totaalconcept Fijn en de positionering daarvan bij de beoogde doelgroepen. De nadruk in de functie ligt op: • Het ondersteunen van de gebruikers en het gezicht van ICT naar de business. • Je verleent eerstelijns ondersteuning zowel telefonisch, per e-mail als persoonlijk voor alle gebruikers. • Je zorgt mede voor het aanmaken, wijzigen en verwijderen van gebruikersaccounts, gebruikersgroepen, distributielijsten in Office 365. • Je zorgt voor het aannemen en afhandelen van binnenkomende incidenten met betrekking tot computer, netwerk en printer(onderhoud). • Je hebt kennis van technische omgevingen in de breedste zin van het woord. We werken onder andere met Windows 10, Office 365, Teams, Business Central, Dynamics CRM. • Je denkt graag mee met verbeteringen en komt zelf met initiatieven. Ben jij onze nieuwe Fijne collega? Je wilt vanuit klantperspectief met professionele ICT-dienstverlening impact maken en bijdragen aan een Fijne leefomgeving. Hierbij is het voor jou vanzelfsprekend dat je continu de verbinding binnen en buiten de organisatie zoekt, waarbij je hart sneller gaat kloppen van de innovatiekracht om van ‘niets’ iets te maken en mee te groeien met de ontwikkeling van dit jonge bedrijf. Je staat stevig in je schoenen, hebt een gezonde dosis humor, bent leer- en nieuwsgierig, werkt accuraat en resultaatgericht. Ondanks dat je het liefst geen dag hetzelfde werk doet, verlies je nooit uit het oog waarom je iets doet en voor wie. Hierbij vind je het een uitdaging om samen met een jong en ambitieus team binnen de kaders de grenzen te verleggen in een vernieuwende wereld.

Wat vragen wij van jou?

Om bij de basis te beginnen, je hebt minimaal MBO ICT, niveau 4 afgerond en hebt goede kennis van Microsoft Windows, MS Office 365, IPad. Vooral het zijn van een collega die open in de wereld kijkt, verbindend en gedreven is om in synergie oplossingen en uitkomsten te genereren, past in het profiel van de nieuwe collega Helpdeskmedewerker ICT. Dit is de helpdeskmedewerker zoals wij die het liefst zien: • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk. • Je weet hoe je de klant echt verder kan helpen en verplaatst je in de klant. • Je weet de vraag achter de vraag te achterhalen en analyseert de informatiebehoefte. • Je denkt verder dan de gebaande paden, out-of-the-box. • Je bent assertief en weet efficiënt met je tijd om te gaan en daarin prioriteiten te stellen. • Je bent leergierig en vindt het een uitdaging om nieuwe technologie of applicaties eigen te maken.

Solliciteer op deze functie

Gaat jouw hart hier sneller van kloppen? En ben je ervan overtuigd dat jij een bijdrage aan onze ambities kan leveren, kom dan meteen in actie en stuur vóór 15 november 2019 je curriculum vitae en motivatiebrief naar Angeliek Herder, HR Manager a.i. via angeliek.herder@fijn.com. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Andre Abrahamse (Manager Bedrijfsvoering Fijn a.i.): andre.abrahamse@fijn.com of via 06-17948900. Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer dan bouwen