World Food Center Veld G

Wonen

Nieuwbouw

Ede

Gelderland

Opdrachtgever
Woonstede
Start bouw
Februari 2024
Verwachte oplevering
November 2025
Aantal woningen
88 appartementen
Bijzonderheden
Betaalbaar wonen, unieke omgeving

Het World Food Center is een nieuw, bruisend stadsdeel (in wording) op het voormalig kazerneterrein van Ede. Hier gaan werken, wonen en beleving hand in hand en draait het allemaal om voedsel en natuur. Een van de wijken in het World Food Center is bouwveld G. Wij realiseerden hier samen met World Food Center Development (WFCD), MIX Architectuur en Woonstede 88 appartementen en 310 m2 aan commerciële ruimte. In deze ‘plint’ is ruimte voor onder andere horeca, retail en sportscholen.

Betaalbaar wonen op een toplocatie

Het appartementengebouw dat Van Wijnen bouwt ligt aan het toekomstige voedselbos van het World Food Center. Toch is wonen op deze prachtige locatie heel betaalbaar, want alle 88 appartementen zijn sociale huurwoningen.

Appartementencomplex WFC

Uitstraling van het gebouw

Het complex heeft een aardse, innovatieve en transparante uitstraling. Het wordt uitgevoerd in natuurlijke tinten en met natuurlijke materialen, waaronder veel hout. De daken worden groen en bieden ruimte voor regenwaterretentie. Functionele elementen zoals bergingen, rolluiken, zonneschermen en hemelwaterafvoer zijn een integraal onderdeel van het gebouw.

Ruimte voor iedereen

Er zijn een-, twee- en driekamerappartementen. Elk met een eigen buitenruimte. Het gebouw heeft zeven verdiepingen en een lift. De woningen worden compleet met betegelde keuken, badkamer en toilet opgeleverd. De vloeren en wanden van de overige ruimtes kunnen de toekomstige bewoners naar eigen smaak afwerken. Muren worden behangklaar opgeleverd.