Fijn Wonen

Dit is Fijn Wonen

In een tijd waarin alles rondom wonen onzeker is, wil je zeker weten dat wat je bouwt van de beste kwaliteit is. Karakter heeft. En betaalbaar blijft. Dat vraagt om een nieuwe manier van bouwen. Daarom bouwen we met Fijn Wonen aan de woningen van de toekomst. Zo produceren we elke Fijn Wonen-woning in onze eigen woningfabriek met behulp van geavanceerde robottechnologieën. Daardoor bieden we iedere dag topkwaliteit in ieder detail, ongekend veel variatie om de wijk van je dromen samen te stellen en een transparante, betaalbare prijs. Op deze manier creëren we een comfortabel (t)huis voor iedereen. Zonder ook maar ergens op in te leveren. Fijn leven in een gevarieerde woning van bewezen kwaliteit voor een betaalbare prijs? Het kan wel.

Bewezen kwaliteit

Dankzij een gedigitaliseerde manier van bouwen, uitgebreide kwaliteitscontroles en certificeringen kunnen we met Fijn Wonen de beste kwaliteit garanderen.

 • Een gevelsteen van een Fijn Wonen-woning heeft een gemiddelde hechtsterkte van 680 kilo. Dat is acht keer zo sterk als de eis van 84 kilo.
 • De betonnen gevels hebben de brandklasse A2. Dat betekent dat deze gevels na een brand van twee uur nog altijd ‘als een huis’ staan. Dat is vier keer langer dan de wettelijke eis van dertig minuten.
 • De ventilatie in een Fijn Wonen-woning is 34% beter dan het Besluit bouwwerken leefomgeving (BBL) voorschrijft.
 • De woningen zijn robuust en comfortabel door het gebruik van beton met nu al 60% minder CO2-uitstoot dan conventioneel.
 • Het Fijn Wonen-productplatform heeft als eerste bedrijf in Nederland het KOMO-certificaat BRL 2840-1 voor de ontwerpfase van Kiwa ontvangen. Dit betekent dat miljoenen ontwerpen in het productplatform voldoen aan de wettelijke eisen en de procedures daarmee versneld kunnen worden.
 • Dankzij een voorspelbaar en geconditioneerde proces, garanderen we dat iedere woning van de afgesproken kwaliteit en voor de afgesproken prijs geleverd wordt.

Gevarieerd

Door een enorm assortiment met eindeloos veel stedenbouwkundige opties en architectuurmogelijkheden, verschillende woningtypes en plattegronden en uiteenlopende interieuropties is de keuzevrijheid ongekend.

 • Er zijn acht grondgebonden woningtypes in 22 uitvoeringen. Daarnaast zijn er twaalf plattegronden voor het galerijgebouw en twintig plattegronden voor de woontoren.
 • Als klant heb je de keuze uit maar liefst veertien verschillende kleuren gevelstenen, volop variatie in diktes en uiteenlopende gevelsteenpatronen.
 • Voor het metselwerk zijn verschillende kleuren, metselverbanden, reliëf, diktes en voegkleuren mogelijk.
 • Er zijn verschillende keuzeopties in mogelijke interieurpakketten.
 • Ons assortiment is toepasbaar in zowel buiten stedelijke als binnenstedelijke opgaven, in nieuwbouwwijken en in bestaande wijken.

Betaalbaar

Dankzij een slim productieproces en energiezuinige keuzes leveren we met Fijn Wonen altijd de beste kwaliteit voor de beste prijs. Voor afnemers én bewoners.

Er wordt gewerkt met een heldere all-in prijs. Ook wordt de Total Cost of Ownership (TCO) flink verlaagd.

 • Door een snel en gedigitaliseerd productieproces in de woningfabriek worden de woningen met slechts 50 vakmannen (en tientallen robots) in plaats van 1.350 bouwvakkers gemaakt. Hiermee blijven de bouwkosten laag.
 • Met een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) van 25 jaar, dat verlengd kan worden tot vijftig jaar, is nu al duidelijk welke onderhoudskosten in de toekomst verwacht kunnen worden.
 • Door in te zetten op energiezuinige keuzes, blijven de woonlasten voor bewoners laag. Zij besparen jaarlijks tot wel 1.300 euro op hun energierekening.
 • Een grondgebonden woning is al mogelijk vanaf € 175.000 v.o.n., een appartement vanaf € 200.000 v.o.n.
 • Door de geconditioneerde omstandigheden en uitgedachte processen, worden materiaalverspilling en faalkosten voorkomen.

Bezoek onze woningfabriek

Ben je werkzaam bij een gemeente, woningcorporatie, vastgoedbelegger of projectontwikkelaar? Je bent welkom om een kijkje te nemen in onze woningfabriek in Heerenveen om te zien hoe wij onze woningen en appartementen produceren. Kijk voor meer informatie over onze woningen of om een bezoek te plannen op de website van Fijn Wonen.