Standaard groendak op uitbouw Wij Wonen woning

Geen categorie

14:28

18-07-2022

Een primeur in Nederland 

“Van Wijnen is de eerste bouwer die standaard een groendak op een uitbouw toepast op een woonoplossing en zet daarmee een mooie stap om groenere wijken te realiseren. Iets om trots op te zijn!” aldus Sjors Wessels (Sales Manager bij Sempergreen). “En hoe mooi is het als je straks een wijk vol groene daken ziet. Dat geeft echt een wauw-effect. Zo’n wijk wordt ook meteen een fijn thuis voor verschillende insecten. ” vult Kai van Gool (Business Manager bij Sempergreen) aan. 

Over Wij Wonen 

Met Wij Wonen werken we niet alleen vóór, maar vooral samen met bewoners, gemeenten, corporaties, beleggers en projectontwikkelaars. Met Wij Wonen verbinden we de voordelen van prefab basiscomponenten met de behoefte aan variatie en ruimte om te personaliseren. Dit noemen we modulair maatwerk. De plattegronden liggen vast, maar het uiterlijk van de woningen is voor een groot deel vrij in te vullen met persoonlijke accenten. Zo maken we, vanuit een vaste basis, unieke woningen en geven we op een efficiënte manier het beste antwoord op de veranderende vraag naar koop- en huurwoningen. 

Voordelen van een groendak

Een groendak is niet alleen mooi om op uit te kijken. Het biedt ook veel voordelen, zoals waterberging, warmteregulering, geluidsisolatie, luchtzuivering en bevordering van biodiversiteit. Bij een groendak worden casettes met sedumplantjes op het dak van een uitbouw geplaatst. Deze cassettes zijn gemaakt van gerecycled HDPE. De cassette is begroeid met zes tot acht verschillende soorten sedum. Een sedumplant is een vetplant die verschillende weersomstandigheden aankan, niet diep wortelt en weinig onderhoud nodig heeft.  

Duurzaam én gezond 

Er komen steeds meer groene daken in Nederland. Een groendak biedt namelijk veel voordelen op het gebied van duurzaamheid, milieu en belevingswaarde. Dat is goed voor het klimaat én de gezondheid. Daarnaast draagt deze toepassing er ook aan bij dat de levensduur van het dak langer wordt en de temperatuur in de woning verlaagd wordt. Ook nemen sedumplantjes fijnstof op uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. 

Michel Meijer, Manager Wij Wonen: “Door het toevoegen van een groendak op de uitbouw van een Wij Wonen woning zetten we met Wij Wonen een mooie stap in het realiseren van onze doelstelling op het gebied van klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen en het creëren van groene en gezonde leefomgevingen. “