Van Wijnen neemt IngenieursGroep Emmen over

Algemeen

Baarn

10:20

25-03-2022

Van Wijnen neemt per 1 april 2022 IngenieursGroep Emmen (IGE) over. Deze ontwikkeling past bij de strategische groeiambities van de bouwonderneming uit Baarn. Hierdoor zijn er straks drie constructeursbedrijven actief onder de vlag van Van Wijnen Engineering, dat per 1 mei 2022 onder leiding komt van Vincent van der Wal.

Van Wijnen Engineering is een van de business units van Van Wijnen. Dit bedrijfsonderdeel is verantwoordelijk voor constructie en engineering, cruciaal voor het bouwproces. Van Wijnen Engineering was al gevestigd op twee locaties: in Dordrecht en in Drachten. Daar komt nu Emmen bij.
Peter Hutten, CEO bij Van Wijnen: “We zijn blij met de komst van 25 nieuwe medewerkers, hoofdzakelijk multidisciplinaire constructeurs en tekenaars-BIM modelleurs. De overname betekent nog meer armslag en landelijke dekking.”

IGE heeft zowel expertise op het gebied van hoofdconstructie als van uitvoeringsengineering en werkt in het hele land. Het Emmenseingenieursbureau is onderscheidend vanwege haar specialisatie in vier verschillende disciplines: traditionele engineering, betonnen cascobouw, prefab draagstructuren en vloeren. De specialisatiein prefab engineering van zowel grondgebonden woningen als appartementen is een belangrijke reden dat Van Wijnen voor IGE kiest. Peter Hutten: “Juist deze expertise van IGE sluit vrijwel naadloos aan bij onze groeiambities. Van Wijnen wil de komende jaren meer inzetten op geïndustrialiseerd bouwen. Onze groei hangt samen met de grote vraag naar betaalbare woningen in heel Nederland. Daar is onder meer deze investering voor nodig: aanvullende capaciteit op het gebied van engineering. In de huidige, krappe arbeidsmarkt en het structurele tekort aan constructeurs is overname van een ingenieursbureau voor ons een logische vervolgstap.”

IGE is vanwege de continuïteit blij met deze ontwikkeling. Het bureau herkent zich in de prefab-expertise, de gedrevenheid en de cultuur van Van Wijnen. IGE zal haar diensten onder meer inzetten voor Van Wijnen Components, dat het het geïndustrialiseerde woonproduct Fijn Wonen produceert. Ook voor de andere woonconcepten van Van Wijnen zal IGE de constructiewerkzaamheden uitvoeren, evenals externe opdrachten.

Vincent van der Wal (53 jaar, TU Delft) krijgt vanaf 1 mei 2022 de leiding over de drie locaties van Van Wijnen Engineering. Van der Wal heeft zijn sporen op het gebied van engineering ruimschoots verdiend en komt van BAM. Hij wordt onder meer verantwoordelijk voor de strategiebepaling. De dagelijkse leiding van IGE blijft in handen van technisch directeur Ties Jan Dam. De medewerkers van IGE blijven werkzaam vanuit hun kantoor in Emmen.

Vincent van der Wal