Van Wijnen partner van Madaster

Algemeen

Baarn

12:40

14-01-2020

Vandaag ondertekenden Van Wijnen en Madaster een partnerovereenkomst. Na een lange tijd van samenwerking hebben beide partijen dit vastgelegd in een overeenkomst. Met deze samenwerking zet Van Wijnen de volgende stap in circulair bouwen en het financieel onderbouwen van circulariteit.

Van Wijnen realiseert als één van de grootste woningbouwers in Nederland al meer dan een eeuw woningen, scholen en woonzorgcomplexen, kantoren, winkelcentra en sport- en recreatieaccommodaties. Van Wijnen wil toekomstbestendig zijn en heeft zichzelf als doel gesteld in 2025 100% afvalvrij te zijn en ontwikkelt om die reden energiezuinig en circulair. Inzicht in de herkomst en verwerkingsmogelijkheden van materialen is essentieel voor circulair bouwen. Reden voor Van Wijnen om een partnerschap met Madaster aan te gaan.

Materialenpaspoort

Madaster registreert materialen en gebouwen, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Materialen worden traceerbaar en blijven oneindig beschikbaar. Vanuit Madaster kan iedereen een webbased materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit, herkomst en locatie van materialen en geeft inzicht in de circulariteitswaarde van een gebouw.

Lef hebben en doen

“Circulariteit is geen doel maar een middel om ook in de toekomst wonen mogelijk te blijven maken en ons bedrijf toekomstbestendig te houden. Want, waarom rustig meedeinen op de golven van verandering als wij samen die golf kunnen zijn? Lef hebben en doen. Daar gaat het om!”, aldus Marije Kamphuijs, manager circulariteit bij Van Wijnen.

Klik hieronder voor een interview met algemeen directeur en medeoprichter van Madaster, Martijn Oostenrijk.

Grensverleggende pioniers: Madaster