Zorgcomplex Flevohuis Amsterdam feestelijk opgeleverd

Zorg

Amsterdam

10:29

18-05-2022

In Amsterdam is vrijdag 6 mei op feestelijke wijze het Flevohuis opgeleverd. Van Wijnen heeft de afgelopen jaren het verpleeghuis van Zorggroep Amsterdam Oost grondig gerenoveerd, uitgebreid met een verdieping voor revalidatie en er is nieuwbouw toegepast waar 28 studio’s zijn gerealiseerd. Ook is de binnentuin opnieuw aangelegd.

Zorg en bouw blijken heel goed samen te gaan, dat hebben we samen bewezen.’

Liesbeth Bonis, manager zorg Zorggroep Amsterdam Oost

De partijen stonden voor grote uitdagingen. Tijdens de renovatie en verbouwing was het van belang dat de 140 bewoners in het gebouw konden blijven wonen, zonder hier al te veel overlast van te ervaren. Ook vond het project grotendeels tijdens de coronapandemie plaats. Dat zorgde naast een verstoorde planning voor heel veel druk op de medewerkers van het Flevohuis en de bewoners. De communicatie, afstemming en het wederzijds respect voor elkaars werk, heeft er voor gezorgd dat de werkzaamheden door konden blijven gaan.

“Het huis is prachtig gemoderniseerd en voldoet weer aan onze wensen en de eisen van deze tijd”, zegt Liesbeth Bonis, manager zorg. “We zijn helemaal heel trots op het resultaat en kunnen jaren vooruit.”

Activ Vastgoed BV heeft Zorggroep Amsterdam Oost begeleidt bij de ontwikkeling van het verbouwingsplan. In een bouwteam is het plan verder geoptimaliseerd door Activ en Van Wijnen in samenwerking met Lindeman Elektrotechniek, Lenting Techniek en Warmtebouw Utrecht.