Transformatie Lelystaete Lelystad

Wonen

Nieuwbouw

Transformeren

Flevoland

Lelystad

Aantal appartementen
66
Aantal kamers
218
Oppervlakte
7632 m2
Opdrachtgever
Van der Valk Investments, Amstelveen
Architect
Vermeer Architecten, Gilze

Een tijdelijk thuis voor expats

In samenwerking met Van der Valk Investments transformeerde Van Wijnen het kantoorgebouw Lelystaete in Lelystad tot een comfortabele accommodatie voor expats. In het voormalige onderkomen van de rechtbank en het Openbaar Ministerie vinden ruim driehonderd buitenlandse werknemers hun tijdelijke thuis: een eigen plek om te verblijven, slapen, koken, douchen en wassen.

Transformatie tot expataccommodatie

Met de expataccommodatie Lelystaete Residence voorziet Van der Valk Investments in de toenemende behoefte aan tijdelijke huisvesting voor buitenlandse werknemers. Er verblijven vooral Oost-Europese gasten. Een deel wordt gehuurd door onderaannemers van INDITEX, een Spaans moederbedrijf van diverse bekende kledingmerken. Naud Hunink, projectmanager bij Van der Valk Investments: “Het gebouw heeft acht jaar leeggestaan en was zwaar verwaarloosd, maar leende zich perfect als expataccommodatie. De langwerpige vorm en structuur vormden een goede basis voor het realiseren van appartementen.”

Volledig ontzorgd

In zeven maanden tijd is het gebouw volledig gestript en opnieuw opgebouwd. De 66 solide, maar tegelijkertijd stijlvolle appartementen voldoen ruim aan de normen voor expataccommodaties. Elk appartement is voorzien van een woonkamer, keuken, badkamer en twee tot vier slaapkamers. Al het leidingwerk en de installatietechnieken zijn vernieuwd. “Tijdens de uitvoering heeft Van Wijnen ons volledig ontzorgd”, zegt Naud Hunink. “De uitvoerder nam de begeleiding van het uitvoeringstraject geheel voor zijn rekening. We kunnen terugkijken op een vlekkeloos verlopen project, waarin we snel met elkaar konden schakelen.”

Naud Hunik

Projectmanager Van der Valk Investments

“De klik met Van Wijnen was goed. Dit heeft geresulteerd in een aantal nieuwe gezamenlijke transformatieprojecten.”

Transformatie Lelystaete

Met de transformatie van Lelystaete is een belangrijke stap gezet in de herbestemming van het Lelycentre-gebied. In dit gebied is Lelystaete het eerste kantoorpand dat verbouwd is tot appartementengebouw. Dit werkt hopelijk als spin-off voor de rest van het Lelycentre, waar nog meer kantoorpanden getransformeerd moeten worden tot woongebouwen. Op deze manier maken we het gebied weer toekomstbestendig, met een aantrekkelijk woon- en leefklimaat dat bijdraagt aan de economische ontwikkelingen binnen Lelystad.

Heb jij ook een gebouw in Flevoland dat een transformatie nodig heeft?

Neem gerust contact op met Michiel Terpstra