Projecten

Een tijdelijk thuis voor expats

Lelystad

In samenwerking met Van der Valk Investments transformeerden we het kantoorgebouw Lelystaete in Lelystad tot een comfortabele accommodatie voor expats. In het voormalige onderkomen van de rechtbank en het Openbaar Ministerie vinden ruim driehonderd buitenlandse werknemers hun tijdelijke thuis: een eigen plek om te verblijven, slapen, koken, douchen en wassen.

“In een wereld waarin de circulaire economie steeds belangrijker wordt, geven wij een gebouw als Lelystaete graag een tweede leven als waardevol woonobject.”

Vestigingsdirecteur

Aantal appartementen
66
Aantal kamers
218
Oppervlakte
7632 m2
Opdrachtgever
Van der Valk Investments, Amstelveen
Architect
Vermeer Architecten, Gilze
Woonoplossing
Blijf Wonen

De perfecte expat accommodatie

Met de expataccommodatie Lelystaete Residence voorziet Van der Valk Investments in de toenemende behoefte aan tijdelijke huisvesting voor buitenlandse werknemers. Er verblijven vooral Oost-Europese gasten. Een deel wordt gehuurd door onderaannemers van INDITEX, een Spaans moederbedrijf van diverse bekende kledingmerken. Naud Hunink, projectmanager bij Van der Valk Investments: “Het gebouw heeft acht jaar leeggestaan en was zwaar verwaarloosd, maar leende zich perfect als expataccommodatie. De langwerpige vorm en structuur vormden een goede basis voor het realiseren van appartementen.”

“De klik met Van Wijnen was goed. Dit heeft geresulteerd in een aantal nieuwe gezamenlijke transformatieprojecten.”

Naud Hunik–Projectmanager Van der Valk Investments

 

Lelystaete, Lelystad, Van Wijnen, expat
Lelystaete, Lelystad, expat, accommodatie
Lelystaete, Lelystad, Van Wijnen, expat

Lelystaete, Lelystad, Van Wijnen, expat

Volledig ontzorgd

 

In zeven maanden tijd is het gebouw volledig gestript en opnieuw opgebouwd. De 66 solide, maar tegelijkertijd stijlvolle appartementen voldoen ruim aan de normen voor expataccommodaties. Elk appartement is voorzien van een woonkamer, keuken, badkamer en twee tot vier slaapkamers. Al het leidingwerk en de installatietechnieken zijn vernieuwd. “Tijdens de uitvoering heeft Van Wijnen ons volledig ontzorgd”, zegt Naud Hunink. “De uitvoerder nam de begeleiding van het uitvoeringstraject geheel voor zijn rekening. We kunnen terugkijken op een vlekkeloos verlopen project, waarin we snel met elkaar konden schakelen.”

“In een wereld waarin de circulaire economie steeds belangrijker wordt, geven wij een gebouw als Lelystaete graag een tweede leven als waardevol woonobject.”

Nina Nomden –Vestigingsdirecteur Van Wijnen Lelystad

Aantrekkelijk woon- en leefklimaat

Met de transformatie van Lelystaete is een belangrijke stap gezet in de herbestemming van het Lelycentre-gebied. Nina Nomden licht toe: “In dit gebied is Lelystaete het eerste kantoorpand dat verbouwd is tot appartementengebouw. Dit werkt hopelijk als spin-off voor de rest van het Lelycentre, waar nog meer kantoorpanden getransformeerd moeten worden tot woongebouwen. Op deze manier maken we het gebied weer toekomstbestendig, met een aantrekkelijk woon- en leefklimaat dat bijdraagt aan de economische ontwikkelingen binnen Lelystad.”

In het nieuws

Omroep Flevoland maakte een nieuwsitem voor de opening van Lelystaete in februari 2018.

Andere projecten

Meer dan bouwen