Nieuwbouw Maasresidence Thorn

Recreëren

Nieuwbouw

Limburg

Thorn

Locatie
Witte stadje Thorn
Aantal vakantievilla's
270
Aantal appartementen
60
Opdrachtgever
Arcus Zuid Projectontwikkeling

In opdracht van Grouwels Vastgoed en Arcus Zuid Projectontwikkeling bouwt Van Wijnen Sittard aan een vakantiepark van topniveau. Gelegen bij het toeristische ‘witte stadje Thorn’ en middenin het waterrijke natuurgebied de Limburgse Maasplassen. In Thorn wordt in een aantal fases gebouwd aan 270 vakantievilla’s, 60 appartementen, een jachthaven, dagstrand en diverse centrumvoorzieningen. Door de ligging en de variatie in architectuurstijlen en woningtypes ontstaat er een speelse mix die zorgt voor een sfeervolle uitstraling. Maasresidence Thorn zal vanaf mei 2022 toegankelijk zijn voor haar gasten.

Vakantie in eigen land

Guy Habets, directeur Arcus Zuid: “Het jaar 2020 heeft ons meer dan ooit doen beseffen hoe belangrijk een leefbare omgeving is. Met voldoende ruimte om te wonen én te werken en genoeg groen. De corona pandemie heeft ervoor gezorgd dat we vakantie in eigen land nog meer zijn gaan waarderen. Maasresidence Thorn zal dan ook een fantastische plek worden om te genieten van Limburg en het bourgondische leven. Het vakantiepark wordt ruim van opzet en alle woningen hebben een grote tuin en veel privacy. Natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden om te spelen, te bewegen en te ontmoeten, maar zeker ook om te ontspannen.”

Verschillende vakantiewoningen en appartementen

Vrijstaande woningen en de afwisseling van hofjes, lanen en groen zorgen voor een intieme dorpssfeer met een open karakter. Door de verschillende woningtypes en toegepaste thematiek kan iedereen een plek vinden in het vakantiepark. Of je nu met 4 of 20 personen komt. In fase 1 worden 4 verschillende thema’s van vakantiewoningen gebouwd in 3 verschillende architectuurstijlen en 3 (haven)appartementengebouwen.

Frank Pisters, projectleider bij de Maasresidence: “Het bouwen van de villa’s is erg leuk en afwisselend werk. Tijdens fase 1 bouwen we een grote variatie aan woningtypes en 3 appartementsgebouwen, dat maakt het werk erg gevarieerd. De woningen zijn klaar voor de toekomst. Ze worden niet alleen volgens de laatste eisen met duurzame materialen gebouwd maar zijn ook energiezuinig en milieuvriendelijk. Zo zijn de woningen aardgasvrij, optimaal geïsoleerd en voorzien van een warmtepomp met convectoren. Daarnaast wordt het regenwater in het plan geïnfiltreerd.”

Luxe en modern afwerkingsniveau

De villa’s en appartementen worden volledig ingericht en klaar voor verhuur opgeleverd. Guy: “We hebben gekozen voor een luxe en modern afwerkingsniveau, ook voor wat betreft de inventaris. Want een aantrekkelijk interieur is de eerste stap naar een boeking. Er moet na binnenkomst een gevoel van thuiskomen zijn. De nieuwe eigenaren kunnen kiezen uit verschillende inventarispakketten die bestaan uit meubels, bedden, woonaccessoires, vloer- en wandafwerking. De meeste villa’s beschikken ook nog over een sauna en een royale eiken terrasoverkapping.”

Een doordachte indeling zorgt ervoor dat een appartement op twee manieren te verhuren is. Als één geheel 4-persoons appartement of als twee aparte onderdelen

Slimme indeling

De havenappartementen liggen op één van de mooiste plekjes van Maasresidence Thorn met uitzicht over de jachthaven en het water. De 3 appartementsgebouwen met ieder 20 appartementen hebben een eigen uitstraling maar zijn qua woonlagen en indeling identiek.

Een doordachte indeling zorgt ervoor dat een appartement op twee manieren te verhuren is. Als één geheel 4-persoons appartement of als twee aparte onderdelen. Daarbij is één deel te gebruiken als een 2-persoons appartement en één deel als een 2-persoons hotelkamer. Elk appartement heeft een hoofdentree met daarnaast een aparte toegang naar zowel het appartementgedeelte als het hotelgedeelte.

Guy: “Dit bevordert de bezettingsgraad en zorgt voor een optimaal verhuurresultaat. De appartementen zijn luxe ingericht en voorzien van alle gemakken.

Jachthaven

Maasresidence Thorn is onlosmakelijk verbonden met het water. Dat was ook de reden om een geheel nieuwe jachthaven te realiseren. De ruime ligplaatsen zijn gemakkelijk te bereiken vanaf de boulevard en dichtbij de centrale voorzieningen. De jachthaven voorziet in park ligplaatsen, passanten- en vaste ligplaatsen. Bezoekers van het vakantiepark kunnen ook een bootje huren om de omgeving ook eens vanaf het water te ontdekken.

Witte stadje Thorn

Thorn was tot 1794 de hoofdstad van een van de kleinste landen in Europa: het vorstendom Thorn. Een lidstaat van het heilige Roomse Rijk. De witte huizen van Thorn zijn stille getuigen van de geschiedenis en cultuur van het stadje. In de vele eeuwen als miniatuur vorstendom, voornamelijk bestaande uit hoog adellijke dames, bloeide het Limburgse stadje op.

Thorn kreeg zijn witte karakter na de komst van de Fransen in 1795. De rijke adel vluchttenen de gewone burgers trokken in de leeggekomen panden. Toen de Fransen een vensterbelasting invoerden, kwamen veel bewoners in de problemen. Hoe meer en groter de ramen, hoe hoger de belasting. De inwoners hadden echter geen geld om de belasting te betalen. Daarom begonnen ze massaal met het verkleinen en wegwerken van de vensters. Om de sporen te verbergen bedekten ze de huizen met een dikke laag witte kalk. Destijds een ingreep om de sporen van armoede te verhullen. Tegenwoordig de trots en unieke uitstraling van Thorn.

Investeringsmogelijkheden Maasresidence Thorn

Bent u nieuwsgierig naar investeringsmogelijkheden voor Maasresidence Thorn?