Nieuwbouw De Mix Utrecht

Wonen

Nieuwbouw

Flevoland

Lelystad

Utrecht

Utrecht

Nieuwbouw woningen De Mix

In de Utrechtse wijk Overvecht realiseert Van Wijnen het woningproject De Mix. Naast de nieuwbouw van 179 appartementen komen er bedrijfsruimtes voor ondernemers, één ruimte voor een Buurtvader en wordt het plein vergroend.

BPD Woningfonds, woningcorporatie Woonin en de gemeente Utrecht sloegen voor dit project de handen ineen. Op de plek van De Mix zijn 80 sociale huurwoningen gesloopt. We bouwen er 179 nieuwe middenhuurwoningen voor terug. Op andere plekken in Utrecht worden 135 sociale huurwoningen gerealiseerd. BPD, gemeente Utrecht en Woonin maakten deze uitruil mogelijk. Het zorgt voor een betere mix in drie verschillende wijken in de stad.

Over de Mix

Elkaar ontmoeten, duurzaam en betaalbaar wonen, prettig en gezond wonen. Woningbouwproject De Mix heeft het allemaal. In de drie appartementsgebouwen van De Mix kunnen zowel starters, jonge gezinnen en senioren wonen. Een mooie mix van generaties.

Overvecht kent problemen op het gebied van leefbaarheid en veiligheid. De Mix zorgt ervoor dat er een nieuwe locatie voor de Buurtvader komt aan het plein. Daar kan hij zijn rol als ‘ogen op de straat’ en aanspreekpunt voor bewoners blijven vervullen.

Plein en speeltuin

De nieuwbouw wordt grotendeels gerealiseerd op de footprint van de oude bebouwing. Hierdoor blijft het plein, zoals de bewoners graag wilden, gespaard. Op verzoek van de bewoners werd er voor gekozen om als eerste het plein en de speeltuin aan te pakken. Het plein is groener en sluit beter aan op de wensen van de bewoners. Een prettige plek om met elkaar te verblijven en kinderen te laten spelen.

Tijdens de opening knipte bewoner Emmanuel samen met wethouder Lot van Hooijdonk en Esther Agricola van BPD het lint door en opende daarmee de speeltuin. Wethouder Lot van Hooijdonk: “Je moet de eisen een beetje opschroeven om de mooiste resultaten te krijgen en dat is bij De Mix gebeurd. Op verzoek van de bewoners is ervoor gekozen om eerst het plein en de speeltuin aan te pakken, zodat er gelijk resultaat is. De Mix is een schitterend project met hele mooie resultaten. Ik zou zeggen: dit smaakt naar meer!”