Staatsliedenbuurt in Gendt

Wonen

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Arnhem

Gelderland

Gendt

Van Wijnen is door WOONstichting Gendt geselecteerd voor de ontwikkeling en bouw van 121 huur- en koopwoningen in de Staatsliedenbuurt. Het gaat om 92 huurwoningen voor WOONstichting en 29 koopwoningen voor verkoop vanuit eigen ontwikkeling. Inmiddels is de sloop voltooid en de nieuwbouw gestart: begin 2024 worden de eerste woningen opgeleverd. Hieronder leest u hier meer over.

Interesse in een huur- of koopwoning? Bezoek de projectwebsite voor meer informatie.

Het plan StaatsliedenPark

Het plan omvat verschillende woningtypes. Als eerst komen er appartementen, maar ook zorgstudio’s voor Zorgwiel, rijwoningen van één laag met een kap en rijwoningen van twee lagen met een kap. Deze types vormen samen één familie doordat verschillende details terugkomen in de woningen. Daarnaast is Van Wijnen verantwoordelijk voor de inrichting van het openbaargebied en de aanleg van een centraal gelegen park. Vanwege het groene karakter noemen we het plan StaatsliedenPark.

Rijwoningen (koop)
Rijwoningen (koop)
Rijwoningen (koop)

Plattegrond van de wijk

Presentaties informatieavonden & nieuwsberichten

Er worden verschillende informatieavonden georganiseerd. Hieronder vind je de informatie en presentaties van deze avonden. Heb je hier vragen over? Stel ze via staatsliedenpark@vanwijnen.nl of kijk bij vragen & antwoorden hieronder of de vraag eerder gesteld is.

Start bouw

Op 22 mei 2023 is de bouw van de Staatsliedenpark in Gendt officieel gestart, nadat eerder 92 huurwoningen werden gesloopt. Germa Knuver (directeur-bestuurder van WOONstichting Gendt) en Rens Rikken (adjunct-directeur van Van Wijnen Projectontwikkeling) waren aanwezig bij de feestelijke start van de bouwfase, waarbij de eerste bouwput werd ontgraven en het officiële startsein werd gegeven.

Start verkoop

Op 20 oktober 2022 zijn de 29 koopwoningen in verkoop gegaan. Hiervoor is een avond georganiseerd in De Klok in Gendt. Deze avond is via een nieuwsbrief aan alle belangstellenden kenbaar gemaakt. Daarnaast is deze nieuwsbrief terug te lezen hieronder op deze pagina.

Nieuwsbrief start verkoop

Presentatie bestemmingsplan

In januari 2022 is er een informatieavond georganiseerd om belangstellenden te informeren over het bestemmingsplan.

Presentatie-bestemmingsplan-Staatsliedenbuurt_18-01-2022

In deze presentatie is ook de inrichtingstekening opgenomen. Hierop is te zien hoe het openbaar gebied wordt ingericht. Tevens zijn de bouwvlakken van nieuwe woningen (ingekleurd) weergegeven. Deze tekening kun je hier downloaden. Daarnaast is een zelfde tekening gemaakt waarop ook de afstand van de nieuwe woningen tot een aantal bestaande woningen in de omgeving is ingetekend. Op deze tekening is ook de huidige bebouwing (niet ingekleurd) ingetekend. Hierdoor is het verschil tussen de huidige bebouwing, maar ook de toekomstige bebouwing goed te zien. Deze tekening kun je hier downloaden.

Informatie huurders en omwonenden

Op 2 september werd een informatieavond georganiseerd voor huurders en omwonenden. De presentaties die toen gegeven zijn kun je hieronder bekijken.

Huurders

Presentatie Staatsliedenbuurt huurders

Huurders en omwonenden

Presentatie Staatsliedenbuurt huurders en omwonenden

Nieuwsberichten

Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief-Informatieavond-bestemmingsplan-Staatsliedenbuurt

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief-Inloopmoment-ontwerpbestemmingsplan-Staatsliedenbuurt

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief-Struikroversdag-en-Woningplukken-Staatsliedenbuurt

Nieuwsbrief oktober 2022

Nieuwsbrief-sloopwerkzaamheden-en-start-verkoop-Staatsliedenbuurt

Andere vragen? Stel ze via staatsliedenpark@vanwijnen.nl

3D-impressies van de woningen

Plattegronden van de woningen

De zorgstudio’s voor Zorgwiel

De appartementen

Plattegrond appartementen

De rijwoningen

Meer nieuws over Staatsliedenbuurt

Woningen StaatsliedenPark Gendt in verkoop

Energiezuinige nieuwbouwwoningen in StaatsliedenPark Gendt in verkoop Van Wijnen brengt energiezuinige nieuwbouwwoningen in StaatsliedenPark Gendt in verkoop. Het nieuwbouwproject StaatsliedenPark…

Lees verder

WOONstichting Gendt gunt Van Wijnen opdracht voor bouw Staatsliedenbuurt

WOONstichting Gendt heeft Van Wijnen geselecteerd voor de ontwikkeling en bouw van 121 huur- en koopwoningen in de Staatsliedenbuurt. Het…

Lees verder

Interviews met Rens Rikken, Van Wijnen en Germa Knuver, WOONstichting Gendt over de Staatsliedenbuurt

Complete herontwikkeling Staatsliedenbuurt voor WOONstichting Gendt 

Lees verder

Germa Knuver van WOONstichting Gendt over de vernieuwende herontwikkeling van de Staatsliedenbuurt

Lees verder