Projecten

Staatsliedenbuurt in Gendt

Gendt

Van Wijnen is door WOONstichting Gendt geselecteerd voor de ontwikkeling en bouw van 121 huur- en koopwoningen in de Staatsliedenbuurt. Het gaat om 92 huurwoningen voor WOONstichting en 29 koopwoningen voor verkoop vanuit eigen ontwikkeling. De huidige huurders, omwonenden en geïnteresseerden zijn inmiddels geïnformeerd over de plannen. Nu starten we met de verdere uitwerking van het plan.

Het plan

Het plan omvat verschillende woningtypes. Zo komen er appartementen, studio’s, rijwoningen van één laag met een kap en rijwoningen van twee lagen met een kap. Deze types vormen samen één familie doordat verschillende details terugkomen in de woningen. Daarnaast is Van Wijnen verantwoordelijk voor de inrichting van het openbaargebied en de aanleg van een centraal gelegen park. Vanwege het groene karakter noemen we het plan StaatsliedenPark.

Plattegrond van de wijk

Presentaties tijdens de informatieavonden

Informatieavond januari 2022

Op 18 januari 2022 is er een informatieavond georganiseerd om belangstellenden te informeren over het bestemmingsplan. Hieronder vind je de presentatie die die avond is gegeven. Heb je hier vragen over? Stel ze via staatsliedenpark@vanwijnen.nl of kijk bij vragen & antwoorden hieronder of de vraag eerder gesteld is.

In deze presentatie is ook de inrichtingstekening opgenomen. Hierop is te zien hoe het openbaar gebied wordt ingericht. Tevens zijn de bouwvlakken van nieuwe woningen (ingekleurd) weergegeven. Deze tekening kun je hier downloaden. Daarnaast is een zelfde tekening gemaakt waarop ook de afstand van de nieuwe woningen tot een aantal bestaande woningen in de omgeving is ingetekend. Op deze tekening is ook de huidige bebouwing (niet ingekleurd) ingetekend. Hierdoor is het verschil tussen de huidige bebouwing en de toekomstige bebouwing goed te zien. Deze tekening kun je hier downloaden.

Informatieavond september 2021

Op 2 september werd een informatieavond georganiseerd voor huurders en omwonenden. De presentaties die toen gegeven zijn kun je hieronder bekijken.

Vragen & antwoorden

Tijdens de informatieavonden zijn er verschillende vragen gesteld. Via de knop hieronder vind je alle vragen met antwoorden terug.

Andere vragen? Stel ze via staatsliedenpark@vanwijnen.nl

3D-impressies van de woningen

Plattegronden van de woningen

De studio’s

De appartementen

De rijwoningen

Andere projecten

Meer dan bouwen