Projecten

Vrijheid is het sleutelwoord bij Parkwijk

Lelystad

Parkwijk: een unieke woonwijk in hartje Lelystad waar we ruim 130 koop- en huurwoningen realiseren. De huizen van de eerste twee fasen hebben de bewoners grotendeels zelf ontworpen. Dit succes bewijst dat er behoefte is aan een andere manier van ontwikkelen en bouwen. En dat smaakt naar meer. In de nieuwste fase krijgen kopers wederom heel veel vrijheid om hun eigen droomhuis uit te tekenen.

Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap
Voor iedereen een droomwoning
Aantal eenheden
Ruim 130 koop- en huurwoningen
Opdrachtgever
Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Amvest
Woonoplossing
Fijn Wonen Vrij Wonen

Gevarieerde stadswijk

Parkwijk is het eerste zichtbare resultaat van de ambitieuze plannen voor de binnenstad van Lelystad. De kopers en huurders uit de eerste fase wonen inmiddels met veel plezier in hun comfortabele huurwoning, levensloopgeschikte patiowoning of unieke PPO-woning.

In Parkwijk voel je je snel thuis. De autoluwe woonbuurt heeft gezellige hofjes en knusse slenterstraatjes. Ook komen er wandel- en fietspaden en groene speelplekken waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

PPO: een nieuwe manier van ontwikkelen en bouwen

‘Wanneer een koper een nieuwbouwwoning koopt, is er vaak een beperkte mogelijkheid voor aanpassingen,’ vertelt Sander Koekoek, projectontwikkelaar bij Van Wijnen. ‘Logisch, want aan een volledig naar koperswens ontwikkelde woning hangt vaak een exclusief prijskaartje. In Parkwijk bewijzen wij dat dit anders kan.’

Zelf je unieke huis samenstellen, tegen de kosten van een projectmatig gebouwde woning. ‘Dat is kort samengevat het idee achter Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap ofwel PPO. Het concept van PPO maakt het voor een brede doelgroep mogelijk om hun eigen woonwensen te verwezenlijken.’

PPO staat voor Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap. Het betekent dat kopers samen met de architect hun huis naar eigen wens kunnen ontwerpen. Zo ontstaat er een zeer gevarieerde stadswoonwijk met veel diversiteit.

Fijn Wonen in Parkwijk

In Parkwijk worden voor het eerst Fijn Wonen-woningen aangeboden waarbij particuliere kopers het laatste woord hebben. Helemaal volgens de gedachte achter het PPO-concept.

De 28 eengezinswoningen van Fijn Wonen onderscheiden zich door comfort, toekomstbestendigheid, korte bouwtijd en niet te vergeten betaalbaarheid. Dit hangt samen met het innovatieve productieproces. Met behulp van digitalisering en robotisering maken we op efficiënte wijze woningen die voor meer mensen betaalbaar zijn. Alle componenten worden namelijk in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats in ultrakorte tijd in elkaar gezet.

Joop Wijngaarden, Jannie Meijerink en wethouder Wonen, Adam Elzakai © Fotostudio Wierd

Verhuizen naar een patiowoning

Naast gezinswoningen, telt Parkwijk ook zes levensloopgeschikte patiowoningen. Joop Wijngaarden en Jannie Meijerink zijn de trotse eigenaren van zo’n gelijkvloerse patiowoning. ‘Hiervoor woonden we dicht bij het centrum van Almere. Na 41 jaar Almere verkassen we naar Lelystad waar we ook vrienden hebben wonen. We kennen de stad goed. We vinden het heerlijk dat we in Parkwijk ook zo centraal en dicht bij voorzieningen wonen,’ vertelt Jannie.

Wethouder Adam Elzakalai overhandigde de nieuwe Lelystedelingen een pakketje met producten uit de regio.

Stadshart

Met het centrum dicht bij leven de bewoners van Parkwijk in een stadse, maar ook groene omgeving met winkels en horeca direct binnen handbereik. Wethouder Adam Elzakalai: ‘Lelystad biedt mensen de kans op wonen in een stad die zich door haar groene setting presenteert als hoofdstad van de nieuwe natuur en alles heeft aan stedelijke voorzieningen wat een stad aantrekkelijk maakt. Lelystad heeft de ruimte om bij te dragen aan de oplossing van het woningtekort in Nederland en staat voor een uitdagende woningbouwopgave. Die kunnen wij realiseren met voldoende variatie in woningtype, woonomgeving en prijsklasse. Met Parkwijk kiezen mensen voor wonen nabij het stadshart dat zich – zeker na corona –  ontwikkelt tot een bruisende omgeving met winkels, horeca, stadhuis, NS-station, ziekenhuis, theater en andere cultuur- en zorgvoorzieningen.’

Vragen of benieuwd naar de mogelijkheden in ontwikkeling?

Neem vrijblijvend contact op met:

Sander Koekoek

Projectontwikkelaar

s.koekoek@vanwijnen.nl 0513-43 91 00

Parkwijk in beeld

Andere projecten

Meer dan bouwen