Nieuwbouwwoningen Parkwijk Lelystad

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Flevoland

Lelystad

Opdrachtgever
Eigen ontwikkeling en Amvest (huurwoningen)
Woonoplossing
Fijn Wonen Vrij Wonen
Aantal eenheden
Ruim 130 koop- en huurwoningen

Vrijheid is het sleutelwoord bij Parkwijk

In Parkwijk Lelystad ontwikkelt en bouwt Van Wijnen nieuwbouw woningen. Parkwijk is een unieke woonwijk in hartje Lelystad waar we ruim 130 koop- en huurwoningen ontwikkelen en realiseren. Kopers hebben veel inspraak gehad in hoe hun nieuwbouwwoning eruit komt te zien. Zij kregen de vrijheid om samen met de architect hun eigen droomhuis te tekenen, tegen de kosten van een projectmatig gebouwde woning. Dit levert een gevarieerd beeld op van huizen.

Wil je wonen in Parkwijk Lelystad en zoek je het actuele aanbod? Bekijk dan de projectwebsite.

Parkwijk is het eerste zichtbare resultaat van de ambitieuze plannen voor de binnenstad van Lelystad. De kopers en huurders wonen er in hun comfortabele huurwoning, levensloopgeschikte patiowoning of unieke PPO-woning. In Parkwijk voel je je snel thuis. De autoluwe woonbuurt heeft gezellige hofjes en knusse slenterstraatjes. Ook zijn er wandel- en fietspaden en groene speelplekken waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

PPO: een nieuwe manier van ontwikkelen en bouwen

Zelf je unieke huis samenstellen, tegen de kosten van een projectmatig gebouwde woning. ‘Dat is kort samengevat het idee achter Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap ofwel PPO. Het concept van PPO maakt het voor een brede doelgroep mogelijk om hun eigen woonwensen te verwezenlijken.

‘Wanneer een koper een nieuwbouwwoning koopt, is er vaak een beperkte mogelijkheid voor aanpassingen,’ vertelt Wouter de Vries, projectontwikkelaar bij Van Wijnen. ‘Logisch, want aan een volledig naar koperswens ontwikkelde woning hangt vaak een exclusief prijskaartje. In Parkwijk bewijzen wij dat dit anders kan.’

Wouter de Vries

Projectontwikkelaar bij Van Wijnen

PPO staat voor Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap. Het betekent dat kopers samen met de architect hun huis naar eigen wens kunnen ontwerpen. Zo ontstaat er een zeer gevarieerde stadswoonwijk met veel diversiteit.

Nieuwbouw Fijn Wonen in Parkwijk

In Parkwijk worden ook Fijn Wonen-woningen aangeboden waarbij particuliere kopers het laatste woord hebben. Helemaal volgens de gedachte achter het PPO-concept.

De 28 eengezinswoningen van Fijn Wonen onderscheiden zich door comfort, toekomstbestendigheid, korte bouwtijd en niet te vergeten betaalbaarheid. Dit hangt samen met het innovatieve productieproces van de woningen. Met behulp van digitalisering en robotisering maken we op efficiënte wijze woningen die voor meer mensen betaalbaar zijn. Alle componenten worden namelijk in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats in ultrakorte tijd in elkaar gezet.

Verhuizen naar een patiowoning

Naast gezinswoningen, telt Parkwijk ook zes levensloopgeschikte patiowoningen. Joop Wijngaarden en Jannie Meijerink zijn de trotse eigenaren van zo’n gelijkvloerse patiowoning. ‘Hiervoor woonden we dicht bij het centrum van Almere. Na 41 jaar Almere verkassen we naar Lelystad waar we ook vrienden hebben wonen. We kennen de stad goed. We vinden het heerlijk dat we in Parkwijk ook zo centraal en dicht bij voorzieningen wonen,’ vertelt Jannie.

Voormalig wethouder Adam Elzakalai overhandigde de nieuwe Lelystedelingen een pakketje met producten uit de regio toen zij de sleutel van hun nieuwe woning ontvingen.

Vragen of benieuwd naar de mogelijkheden in ontwikkeling?

Neem vrijblijvend contact op met Wouter de Vries

Stadshart Lelystad

Met het centrum dicht bij leven de bewoners van Parkwijk in een stadse, maar ook groene omgeving met winkels en horeca direct binnen handbereik. Voormalig wethouder Adam Elzakalai: ‘Lelystad biedt mensen de kans op wonen in een stad die zich door haar groene setting presenteert als hoofdstad van de nieuwe natuur en alles heeft aan stedelijke voorzieningen wat een stad aantrekkelijk maakt. Lelystad heeft de ruimte om bij te dragen aan de oplossing van het woningtekort in Nederland en staat voor een uitdagende woningbouwopgave. Die kunnen wij realiseren met voldoende variatie in woningtype, woonomgeving en prijsklasse. Met Parkwijk kiezen mensen voor wonen nabij het stadshart dat zich – zeker na corona –  ontwikkelt tot een bruisende omgeving met winkels, horeca, stadhuis, NS-station, ziekenhuis, theater en andere cultuur- en zorgvoorzieningen.’

Lees meer over Parkwijk Lelystad