Nieuwbouwwoningen Parkwijk Lelystad

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Flevoland

Lelystad

Opdrachtgever
Eigen ontwikkeling
Woonoplossingen
Fijn Wonen, Vrij Wonen
Aantal woningen
Ruim 130 koop- en huurwoningen

Vrijheid is het sleutelwoord bij Parkwijk

In Parkwijk Lelystad ontwikkelt en bouwt Van Wijnen nieuwbouw woningen. Parkwijk is een unieke woonwijk in hartje Lelystad waar we ruim 130 koop- en huurwoningen ontwikkelen en realiseren. In Parkwijk komt alles samen wat wij als Van Wijnen doen en voor staan: als gebiedsontwikkelaar kunnen we met onze maatwerkwoningen en geïndustrialiseerde woningen van Fijn Wonen een goede buurt maken, waar plek is voor iedereen.

Kopers hebben veel inspraak gehad in hoe hun nieuwbouwwoning eruit komt te zien. Zij kregen de vrijheid om samen met de architect hun eigen droomhuis te tekenen, met de voordelen van nieuwbouw. Dit levert een gevarieerd beeld op van huizen.

Parkwijk is het eerste zichtbare resultaat van de ambitieuze plannen voor de binnenstad van Lelystad. De kopers en huurders wonen er in hun comfortabele huurwoning, levensloopgeschikte patiowoning of unieke PPO-woning. In Parkwijk voel je je snel thuis. De autoluwe woonbuurt heeft gezellige hofjes en knusse slenterstraatjes.

Wil je wonen in Parkwijk Lelystad en zoek je het actuele aanbod? Bekijk dan de projectwebsite.

PPO: een nieuwe manier van ontwikkelen en bouwen

Zelf je unieke huis samenstellen, met de voordelen van nieuwbouw. ‘Dat is kort samengevat het idee achter Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap ofwel PPO. Het concept van PPO maakt het voor een brede doelgroep mogelijk om hun eigen woonwensen te verwezenlijken.

‘Wanneer een koper een nieuwbouwwoning koopt, is er vaak een beperkte mogelijkheid voor aanpassingen,’ vertelt Nick Möhlmann, projectontwikkelaar bij Van Wijnen. ‘Logisch, want aan een volledig naar koperswens ontwikkelde woning hangt vaak een exclusief prijskaartje. In Parkwijk bewijzen wij dat dit anders kan.’

Nick Möhlmann

Projectontwikkelaar bij Van Wijnen

PPO staat voor Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap. Het betekent dat kopers samen met de architect hun huis naar eigen wens kunnen ontwerpen. Zo ontstaat er een zeer gevarieerde stadswoonwijk met veel diversiteit.

Nieuwbouw Fijn Wonen in Parkwijk

In Parkwijk worden ook Fijn Wonen-woningen aangeboden waarbij kopers het laatste woord hebben. Helemaal volgens de gedachte achter het PPO-concept.

De 28 eengezinswoningen van Fijn Wonen onderscheiden zich door comfort, toekomstbestendigheid, korte bouwtijd en niet te vergeten betaalbaarheid. Dit hangt samen met het innovatieve productieproces van de woningen. Met behulp van digitalisering en robotisering maken we op efficiënte wijze woningen die voor meer mensen betaalbaar zijn. Alle componenten worden namelijk in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats in ultrakorte tijd in elkaar gezet.

Verhuizen naar een patiowoning

Naast gezinswoningen, telt Parkwijk ook zes levensloopgeschikte patiowoningen. Joop Wijngaarden en Jannie Meijerink zijn de trotse eigenaren van zo’n gelijkvloerse patiowoning. ‘Hiervoor woonden we dicht bij het centrum van Almere. Na 41 jaar Almere verkassen we naar Lelystad waar we ook vrienden hebben wonen. We kennen de stad goed. We vinden het heerlijk dat we in Parkwijk ook zo centraal en dicht bij voorzieningen wonen,’ vertelt Jannie.

Vragen of benieuwd naar de mogelijkheden in ontwikkeling?

Neem vrijblijvend contact op met Nick Möhlmann

Stadshart Lelystad

Met het centrum dicht bij leven de bewoners van Parkwijk in een stadse, maar ook groene omgeving met winkels en horeca direct binnen handbereik. Voormalig wethouder Adam Elzakalai: ‘Lelystad biedt mensen de kans op wonen in een stad die zich door haar groene setting presenteert als hoofdstad van de nieuwe natuur en alles heeft aan stedelijke voorzieningen wat een stad aantrekkelijk maakt. Lelystad heeft de ruimte om bij te dragen aan de oplossing van het woningtekort in Nederland en staat voor een uitdagende woningbouwopgave. Die kunnen wij realiseren met voldoende variatie in woningtype, woonomgeving en prijsklasse. Met Parkwijk kiezen mensen voor wonen nabij het stadshart dat zich – zeker na corona –  ontwikkelt tot een bruisende omgeving met winkels, horeca, stadhuis, NS-station, ziekenhuis, theater en andere cultuur- en zorgvoorzieningen.’

Lees meer over Parkwijk Lelystad

Nieuwbouwevent Lelystad

Drie nieuwe bouwprojecten van Van Wijnen gepresenteerd tijdens Nieuwbouw-event in Lelystad Op woensdag 26 juni organiseren we een nieuwbouwevent in…

Lees verder

Nieuwe bewoners Parkwijk worden welkom geheten

Afgelopen vrijdag werden de nieuwste bewoners van Parkwijk, Joop Wijngaarden en Jannie Meijerink, welkom geheten in Lelystad door wethouder Adam…

Lees verder

Start bouw tweede fase in Parkwijk

Op vrijdag 17 september zijn de eerste funderingen van zeventien woningen in Parkwijk Lelystad neergelegd. Deze woningen worden, net als…

Lees verder