Gasloze woonwijk Havenkade Dronten

Wonen

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Dronten

Flevoland

Lelystad

Zwolle

Aantal:
146 gevarieerde nieuwbouwwoningen
Bijzonder
Eerste gasloze wijk in Dronten
Activiteiten
Ontwikkelen & bouwen
Opdrachtgever
Eigen ontwikkeling
Architect
Zwarte Hond

Herontwikkeling industrieterrein naar gasloze woonwijk Dronten

Waar vroeger een industrieterrein met graansilo’s het aanzicht was aan de kade van het Hanzekwartier, verrijst de nieuwbouwwijk Havenkade. In deze eerste gasloze woonwijk van Dronten ontwikkelt en bouwt Van Wijnen in totaal 146 gevarieerde nieuwbouwwoningen. Van een gezinswoning aan het park, een appartement met uitzicht over het water tot een tweekapper of vrijstaande woning met een steiger aan het water. Voor iedereen is er wat te vinden. In de komende jaren ontwikkelt de locatie zich tot een veelzijdig gebied met ruimte voor wonen, werken en recreatie.

Heb je interesse in een woning in de Havenkade? Bekijk dan de projectwebsite.

Havenkade is voor de gemeente het visitekaartje van Dronten. Dit komt door de centrale ligging, pontificale positie aan het water en de ambitieuze plannen voor de architectuur. Dronten heeft sinds de aanleg van de Hanzelijn een station gekregen, daarom heeft de gemeente plannen om het Hanzekwartier te transformeren van een bedrijventerrein naar een nieuwe woonwijk. Havenkade is hier het eerste resultaat van.

Woningtypes

De eerste woningen in Havenkade worden al bewoond. Dit zijn:

We ontwikkelen momenteel watervilla’s, rijwoningen en appartementen aan de kade.

Eerste gasloze wijk in Dronten

Havenkade wordt een duurzame buurt. De wijk is ruim opgezet met veel groen en water in de directe omgeving. Extra bijzonder is dat de woningen geen gasaansluiting krijgen. Van koken tot douchen en het huis verwarmen. Alles gaat elektrisch in Havenkade Dronten.  De woningen zijn dan ook uitgerust met een duurzaam warmtesysteem. Het systeem zorgt voor warm water en verwarmt of koelt de woningen via vloerverwarming. De warmte wordt met een individuele warmtepomp opgepompt uit een eigen bron naast de woning. Bij de appartementen is dit onder het woongebouw.

Nick Möhlmann

Projectontwikkelaar Van Wijnen

“Wij ontwikkelen en bouwen uiteindelijk voor mensen. Ik vind het dan ook een voldaan gevoel geven dat er grote interesse is in het nieuwbouwproject waar we zo hard aan hebben gewerkt.”

Gevarieerde architectuur met eenheid

Architectenbureau de Zwarte Hond heeft de woningen ontworpen. Architect Lutz Mürau vertelt: Het industriële verleden van de plek was de inspiratie om met referentie aan pakhuizen en loodsen een thema voor het gehele project te ontwikkelen: een grid van horizontale en verticale lijnen. Het belangrijkste doel was om tussen alle onderdelen op het eiland een samenhang te laten ontstaan die het gebied een eigen karakter geeft.’

Nick Möhlmann, projectontwikkelaar Van Wijnen, vertelt: ‘Ik vind dat De Zwarte Hond heel goed de verschillende woningtypes met elkaar heeft verbonden door dezelfde soort details in alle huizen terug te laten komen.’ Niek Hartgerink, projectleider bouw bij Havenkade, is het daarmee eens: ‘Het is echt een mooi ontwerp geworden! En de locatie aan het water is fantastisch. Een mooie aanwinst voor de ambitieuze plannen van de gemeente Dronten.”

Impressie Havenkade

De Silo: meer dan een bijzonder woonplek voor Pim en Elly

Al 45 jaar wonen Pim (76) en Elly (75) in een geschakelde gezinswoning op loopafstand van het centrum van Dronten. Inmiddels zijn ze toe aan de volgende stap: een gloednieuw appartement met uitzicht op het water in De Silo aan Havenkade. Hier wonen ze straks twee kilometer verderop op een plek die voor hen een bijzondere herinnering heeft. 

Nieuwe bewoners Pim en Elly

Een unieke kans voor Jelle en Kirsten

Jelle (26) en Kirsten (25) waren zich nog maar net aan het oriënteren op een nieuwbouwwoning voor hen samen in Dronten. Toen toevallig de eengezinswoningen Tellus van Havenkade Dronten op hun pad kwamen, waren ze gelijk enthousiast over de woningen en de fantastische ligging aan het water. Ze twijfelden geen moment om zich in te schrijven voor deze nieuwbouwwoningen. Daarna was het best spannend voor Jelle en Kirsten of er een Tellus-woning aan hen werd toegewezen, meer mensen hadden zich namelijk ingeschreven voor deze woningen. ‘We waren zo blij toen we hoorden dat de woning naar onze voorkeur aan ons was toegewezen. We hadden nooit verwacht dat we erbij zouden zitten,’ vertelt Kirsten vrolijk.

Kristen en Jelle

Vragen of interesse in de herontwikkeling van een gebied?

Neem vrijblijvend contact op met Nick Möhlmann

Lees meer over Havenkade Dronten

Havenkade Dronten zoekt het hogerop tijdens Open Huizen Dag

Afgelopen zaterdag was het landelijke Open Huizen Dag. Van Wijnen, de ontwikkelaar en bouwer van Havenkade Dronten, maakte het voor…

Lees verder

Oplevering eerste appartementen Havenkade Dronten

Oplevering appartementen Dronten Het nieuwe appartementengebouw De Silo aan Havenkade Dronten is opgeleverd. Wethouder Peter van Bergen en VvE bestuurslid…

Lees verder

Oplevering eerste koopwoningen Havenkade Dronten

Eerste koopwoningen Havenkade Dronten opgeleverd Op dinsdag 18 januari 2022 overhandigde Chantal Visser, commercieel manager bij Van Wijnen Lelystad, de…

Lees verder