Nieuwbouw Zuyderzee Lyceum

Leren

Onderwijs

Nieuwbouw

Friesland

Gorredijk

Lemmer

Aantal leerlingen
350
BVO
3.000 m2
Architect
BDP
Installateur
Harwig installatietechniek
Adviseur
LindHorst huisvestingsadviseurs

In Lemmer bouwt Van Wijnen Gorredijk aan de nieuwbouw van het Zuyderzee Lyceum. Het Zuyderzee Lyceum is een openbare school voor middelbaar onderwijs. De school zet zich in op talent, ontwikkeling en passie van de leerlingen. In het nieuwe schoolgebouw van twee verdieping kunnen circa 350 leerlingen les volgen.

Inrichting Zuyderzee Lyceum Lemmer

Herkenbaar gebouw

De nieuwbouw is een ideale kans om met de inrichting van het nieuwe gebouw in te spelen op de veranderingen in het onderwijs. Het gebouw krijgt een sociaal hart waar de leerlingen elkaar kunnen ontmoeten. Om te voorzien in de behoefte van het Zuyderzee Lyceum aan onderwijsruimten waar leerlijnen door elkaar kunnen lopen en grote en kleine groepen elkaar frequent afwisselen, creëerde architectenbureau BDP een flexibele leeromgeving waarin klaslokalen en leerpleinen met elkaar in verbinding staan en samen een dynamische mix van theorie- en praktijkonderwijs vormen.

Nieuwbouw school

De nieuwbouw van het Zuyderzee Lyceum wordt een duurzaam schoolgebouw, dat ruimte biedt voor onderwijs op vmbo, havo en vwo-niveau in een kleine en vertrouwde omgeving. Het nieuwe schoolgebouw komt aan de Straatweg. Het gebouw staat in de buurt van de hockey- en voetbalvelden. Daar worden ook gymlessen gegeven. Vanuit de nieuwe locatie zijn deze makkelijk te bereiken.

Bijzonderheden over de nieuwbouw

  • Gezond en duurzaam schoolgebouw​
  • Gevel van gebrand hout​
  • School voor circa 350 leerlingen​
  • In gebruik name: begin 2025

Sander Boersma

Locatiedirecteur Zuyderzee Lyecuem

“De contouren laten al heel mooi zien dat het een open en ruimtelijk gebouw wordt, een gebouw waar binnen en buiten echt met elkaar in verbinding staan. Een plek waar het personeel en tal van andere partijen uit de regio straks mogen samenwerken om het best mogelijke onderwijs te geven. Maar vooral ook de plek waar tieners uit Lemmer en omstreken elkaar mogen ontmoeten, waar ze samen mogen leren en waar ze zich als persoon verder kunnen ontwikkelen.”

Viering hoogste punt

Op donderdag 29 februari 2024 werd het hoogste punt bereikt van het nieuwe onderwijsgebouw. Een feestelijk moment voor alle betrokken partijen! Wethouder Gardeniers van de gemeente De Fryske Marren en Sander Boersma (locatiedirecteur van het Zuyderzee Lyceum) hesen een gevelelement met vlaggen naar de top om het bereiken van het hoogste punt te vieren. Ook het vlogteam van de school was aanwezig bij deze bijzondere mijlpaal.

Lees meer over de nieuwbouw van het Zuyderzee Lyceum