Ontwikkeling en nieuwbouw Steenbrugge Deventer

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Deventer

Overijssel

Aantal woningen
1200
Rol
Bouwen en ontwikkelen
Architect
I’M Architecten en AG NOVA
Stedenbouwkundige
Luc Bos Stedenbouwkundige
Samenwerking met
Woonbedrijf ieder1 en BPD
Woonoplossingen
Fijn Wonen, Wij Wonen en Vrij Wonen

Een nieuwbouwwijk met het gevoel van een dorp

Als je denkt aan een dorp, dan denk je vast aan een rustige, knusse woonplek met karakteristieke huizen. Een grote kans dat je niet meteen denkt aan een volledige nieuwbouwbuurt. Wanneer je door de nieuwbouwwijk Steenbrugge in Deventer loopt, proef je de dorpse sfeer terwijl de huizen en de straten er nog maar net staan. Steenbrugge groeit buurtje voor buurtje naar een volledige wijk met zo’n 1200 nieuwe woningen. In de eerste fase zijn 400 woningen gerealiseerd. In de andere fasen, het Zwermdorp en de Buurtschappen, worden nog ongeveer 800 woningen gerealiseerd. Van het aantal woningen draagt Van Wijnen het meeste bij aan de nieuwe woonbuurt.

Op zoek naar een koopwoning in Steenbrugge Deventer?

Gezamenlijke ontwikkeling

Met de nieuwe woningen in Steenbrugge voegen we een flinke woningimpuls toe aan de stad Deventer. De nieuwbouwwijk met de diverse buurtjes en in totaal 1200 nieuwbouwwoningen wordt in gezamenlijkheid ontwikkeld. De stedenbouwkundige Luc Bos en de gemeente Deventer houden de supervisie. Van Wijnen ontwikkelt en bouwt het merendeel van de woningen, waarbij we de ontwikkelingspuzzel deels zelf en deels met Woonbedrijf Ieder1 of met BPD leggen. Ook is er veel samenwerking en afstemming met de andere ontwikkelaars die actief zijn in Steenbrugge.

Deventer-steenbrugge
Michiel_schaafsma_Steenbrugge_Deventer

Iedereen kan zich hier thuis voelen

‘We stellen de eindgebruiker centraal,’ zegt Michiel Schaafsma, buurtontwikkelaar bij Van Wijnen. ‘Zo maken we een fijne buurt waar iedereen zich thuis kan voelen. Starters, gezinnen maar ook senioren. We zorgen voor de ideale woonmix door een combinatie te maken van woningen van Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, en maatwerkwoningen van onze bouwvestiging in Deventer. Daarnaast hebben we aandacht voor belangrijke thema’s zoals betaalbaarheid, duurzaamheid en natuurinclusiviteit.’

Nieuwe, betaalbare woningen voor Steenbrugge

De komende tijd wordt Steenbrugge aanzienlijk uitgebreid met nieuwe buurtjes. In 2024 starten we met de bouw van de sfeervolle buurtjes ‘Dorpshoeve’, ‘Wonen in het Hof’ en ‘Wonen aan de Weide’. Dat zijn zo’n 140 nieuwe woningen. En het jaar erop bouwen we opnieuw ruim honderd woningen voor ‘Wonen op het erf’ en ‘Wonen langs de laan’. Bij alle buurtjes van Steenbrugge hebben we veel oog voor betaalbaarheid. Het merendeel van de nieuwe woningen valt onder de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), waarvan zelfs 46 sociale koopwoningen en 98 sociale huurwoningen zijn. Zo wordt wonen in Deventer toegankelijker voor woningzoekers die vaak het hardst een nieuw huis nodig hebben.

Dorpshoeve-Steenbrugge-Deventer-vogelvlucht-impressie
Steenbrugge-deventer-huizen-nieuwbouw-hofje

Dorps wonen dicht bij de stad

Steenbrugge is een bijzondere stadsuitbreiding. Het is een karakteristiek dorpje omgeven door natuur. Het ontwerp voor de buurt is geïnspireerd op de groei van een Sallands dorp. Dat kun je nu al zien doordat er al vierhonderd woningen staan. Door Steenbrugge struin je nu door de meanderende straten omringd door groen en zie je huizen die een knipoog hebben naar typische dorpse gebouwen zoals een schoolgebouw, kerk, wachtershuis of coöperatiegebouw. Geen woning is hetzelfde. De 230 woningen die Van Wijnen hier heeft gerealiseerd zijn voor een brede doelgroep en voor iedere beurs. Dat maakt Steenbrugge een hele fijne woonplaats aan de rand van de hanzestad Deventer.

Steenbrugge in beeld

Lees hier meer nieuws over Steenbrugge Deventer

Start bouw Dorpshoeve in Steenbrugge Deventer

Op woensdag 24 april 2024 is de start bouw gevierd van 31 eengezinswoningen in Dorpshoeve in de nieuwbouwwijk Steenbrugge in…

Lees verder

Betaalbare woningen voor Steenbrugge Deventer

Sfeervolle nieuwbouwbuurt aan de noordkant van de stad Steenbrugge is een sfeervolle en leefbare nieuwbouwwijk aan de rand van Deventer….

Lees verder

Ontwikkeling en nieuwbouw Steenbrugge Deventer

Een nieuwbouwwijk met het gevoel van een dorp Als je denkt aan een dorp, dan denk je vast aan een…

Lees verder

Eerste 400 woningen in Steenbrugge Deventer

Toekomstbestendig wonen in oud Hollandse sfeer Als een organisch gegroeid dorp met pleintjes en hofjes, een oude kerk, coöperatiegebouw en…

Lees verder

Kom je buurten?

Michiel Schaafsma, buurtontwikkelaar bij Van Wijnen, laat je graag zien hoe we de ontwikkeling en nieuwbouw van Steenbrugge in Deventer hebben aangepakt en gaat graag met jou in gesprek over de juiste aanpak voor jouw ontwikkelingsuitdagingen.