Bouwen aan het Cambuurstadion

Aan de westzijde van Leeuwarden komt het nieuwe Cambuurstadion. Dé nieuwe thuisbasis voor SC Cambuur, ROC Friese Poort en diverse ondernemers. Van Wijnen ontwikkelt en bouwt het stadion. Een veelzijdige club collega’s werkt samen aan dit bijzondere project. Maar wat komt er allemaal kijken bij de bouw van een voetbalstadion? We vragen het onze collega’s die bouwen aan het Cambuurstadion!

smoelenboek-van-wijnen
Arjen_Cambuurstadion

Arjen Oosting

Directeur Projectontwikkeling

Arjen heeft het samen met zijn collega’s druk met het ontwikkelen van nieuwe Cambuurstadion. ‘Er moeten vele neuzen dezelfde kant op’, zegt hij. Op dit moment is hij samen met zijn team bezig met huurovereenkomsten, wordt er een belegger voor het gebouw van ROC Friese Poort gezocht en zijn er gesprekken gaande over de inrichting van het gebied rondom het stadion. ‘We ontwikkelen ideeën voor een hele nieuwe wijk. Dat plan bestaat naast het stadion uit onder andere woningbouw, kantoren en faciliteiten voor vrijetijdsbesteding. Veel zijn nog ideeën, maar het moet een plek worden waar veel reuring en levendigheid is. Goed openbaar vervoer is dus ook belangrijk.’

Lees Arjens verhaal >

Justin Boomstra

Uitvoerder

Al ruim elf jaar werkt Justin Boomstra met veel plezier bij Van Wijnen. Tijdens zijn studie Built Environment is hij aan de slag geweest bij een groot architectenbureau en daarna bij een aannemer zowel op de werkvoorbereiding als in de uitvoering. Al snel bleek dat zijn passie ‘buiten’ lag. ‘’Daar ging de knop om, buiten ben ik op mijn plek. Een groot deel van de dag achter de computer zitten is niets voor mij. Ik sta liever op de bouwplaats!’’ Met veel enthousiasme werkt Justin aan de meest uiteenlopende projecten, maar het nieuwe Cambuurstadion, dat is toch wel echt uniek!

Ontdek wat werken aan het Cambuurstadion voor Justin zo uniek maakt >

Justin

Lisan Been

BIM-regisseur

Lisan Been is sinds vier jaar BIM-regisseur bij Van Wijnen. Ze is een ware spin in het web, werkt met vele collega’s samen en is betrokken bij zowat alle projecten van Van Wijnen Gorredijk. De bouw van het Cambuurstadion is het grootste project waar ze mee bezig is. Ze vindt het leerzaam en interessant.  

Ze studeerde hbo bouwkunde en specialiseerde zich in bouwmanagement. ‘In die rol kijk je naar processen en informatie’, vertelt ze. Direct na haar afstuderen en stage kwam ze bij Van Wijnen in dienst.

Meer weten over Lisan haar werk voor het Cambuurstadion >

Pieter Tadema

Werkvoorbereider

Pieter Tadema is als werkvoorbereider betrokken bij de bouw van het nieuwe Cambuurstadion in Leeuwarden. Hij werkt ruim veertien jaar bij Van Wijnen, heeft aan talloze projecten meegewerkt en is wel wat gewend. Toch is dit project ook voor hem speciaal. ‘Een stadion bouwen, zo groot en uniek. Dat komt maar één keer voorbij.’

Lees hier Pieters verhaal >

Pieter Tadema
Barry-Stuiver

Barry Stuiver

Bedrijfsleider

Ook al is bedrijfsleider Barry Stuiver zelf geen voetballiefhebber, hij vindt het erg leuk om aan de realisatie van het nieuwe Cambuurstadion te werken. “Want zoiets komt maar één keer in je loopbaan voorbij”, lacht hij.  

Barry’s rol als bedrijfsleider in het project is er een met een grote verantwoordelijkheid. Hij bewaakt het proces en de financiën en moet ervoor zorgen dat het stadion straks op tijd en binnen de gestelde kaders wordt opgeleverd. “Ik ben dus op alle vlakken betrokken, van inkoop en inzet van medewerkers tot de communicatie met alle betrokken partijen”, aldus Barry.

Lees meer over het veelzijdige werk van Barry aan het Cambuurstadion

Piet van Slochteren

Verkoopmanager

Ruimtes verhuren die nog gebouwd moeten worden, dat is echt een uitdaging volgens Piet van Slochteren. Als verkoopmanager bij Van Wijnen is hij de tussenpersoon tussen Van Wijnen en de makelaar, die voor dit project de verhuur van de commerciële ruimte in het Cambuurstadion regelt.

“De makelaar heeft iemand nodig die hem op de hoogte kan houden en van bouwinformatie kan voorzien. Potentiële huurders hebben bijvoorbeeld vragen over de inrichting of afwerking. Ik heb korte lijntjes met mijn collega’s van de bouw bij wie ik dan te rade ga”, legt Piet uit. “Daarnaast ‘bemoei’ ik me met nog veel zaken die de commerciële kant van het project raakt of die voor toekomstige huurders van belang zijn. Denk aan warmte-koude-installatie of afvalvoorzieningen.” 

Ontdek hier wat Piet zijn werk voor het Cambuurstadion inhoudt >

Piet_van_slochteren
Roelof-Faber

Roelof Faber

Regiodirecteur

Roelof Faber is regiodirecteur en verantwoordelijk voor acht bouwbedrijven in Noordoost-Nederland. Eén van die bedrijven is Van Wijnen Gorredijk, dat de bouw van het Cambuurstadion voor z’n rekening neemt. Tot voor kort was Roelof daar vestigingsdirecteur en in die rol zat hij aan tafel toen de plannen voor een nieuw voetbalstadion besproken werden. Die gesprekken verliepen voorspoedig, tót dat ene moment.

Lees snel verder >

Gerrit Kooistra

Bedrijfsleider en constructeur

Gerrit is als bedrijfsleider en constructeur van Van Wijnen Engineering Drachten betrokken bij het ontwerpen van de constructies van het nieuwe Cambuurstadion.

Werken bij Van Wijnen Engineering bevalt hem goed. ‘Het is dynamisch. Er zijn veel nieuwe, interessante ontwikkelingen. Onlangs heb ik meegewerkt aan appartementen in het Fijn Wonen-concept die circulair gebouwd worden en aan een schoolgebouw dat vrijwel volledig van hout is gemaakt.’ Circulair bouwen en houtbouw vraagt volgens Gerrit om anders denken, maar wat hem betreft blijft de basis van zijn werk hetzelfde: bewust omgaan met materialen, hoge kwaliteit leveren en streven naar eenvoud.

Ontdek Gerrits verhaal >

Gerrit-Kooistra
Cambuurstadion

Ook werken aan het Cambuurstadion?

Wil je ook aan gave projecten werken zoals aan het Cambuurstadion? Bij Van Wijnen zijn we op zoek naar nieuwe collega’s die samen met ons bouwen aan ruimte voor een beter leven.