Nieuwbouw De Vechte Hardenberg

Wonen

Woningcorporatie

14:36

26-05-2023

Wonen op een van de mooiste plekken van Hardenberg

Een project met een echt wow-factor, dat heeft ons winnende plan voor het nieuwbouwplan De Vechte in Hardenberg. De gemeente Hardenberg en woningstichting Vechtdal Wonen hebben een tender uitgeschreven voor het sluitstuk van de Vechtzone. Samen met GROOSMAN architecten, Witteveen + Bos en Van der Wiel hebben wij een plan ontwikkeld waar toekomstbestendig wonen naadloos aansluit op de prachtige locatie aan het water. We zijn trots dat ons plan als beste uit de bus kwam en dat we hier daadwerkelijk mee aan de slag kunnen gaan. In totaal gaan we 148 gevarieerde appartementen en woningen bouwen, waar het merendeel sociale huurwoningen omvat. Hierdoor wordt het voor iedereen mogelijk om op een toplocatie in een nieuwbouwwoning in Hardenberg te wonen.

In de afgelopen jaren heeft de wijk Marsch-Kruserbrink in Hardenberg een flinke metamorfose gekregen. Het sluitstuk van de gehele herontwikkeling langs de Vecht staat nu op de agenda. Dit betreft het deel tussen de Kruserbrink en de rivier de Vecht. Op deze plek staan nu enkele flatgebouwen uit de jaren zestig die plaats maken voor een nieuw woongebied. Voor de transformatie van deze plek hebben de gemeente Hardenberg en woningstichting Vechtdal Wonen een tender uitgeschreven.

Ondertekening door Martijn Breukelman (wethouder gemeente Hardenberg) en Martijn Rink (Directeur-bestuur Vechtdal Wonen) en Thomas van Houwelingen (Adjunct-directeur Van Wijnen Projectontwikkeling).

Samen de wedstrijd winnen

Van Wijnen heeft samen met GROOSMAN architecten, Witteveen + Bos en Van der Wiel een plan gemaakt voor het sluitstuk van de Vechtzone. In dit team zijn we tot het project De Vechte gekomen waar we een aanzienlijk aantal nieuwe, gevarieerde woningen toevoegen aan Hardenberg maar óók de groene en waterrijke locatie versterken. Ons plan wist de gemeente Hardenberg en Vechtdal Wonen te overtuigen.


‘’Ik ben trots op ons winnende plan voor het sluitstuk van de Vechtzone. Met De Vechte zetten samen met ons team een nieuwe standaard voor toekomstbestendig wonen in Hardenberg.”

Thomas van Houwelingen
Adjunct-directeur Van Wijnen Projectontwikkeling

Nieuwbouw De Vechte Hardenberg

In totaal gaan we 148 nieuwe appartementen en grondgebonden woningen ontwikkelen en bouwen verspreid over een blok met zes eengezinswoningen en vijf appartementengebouwen. Met het woningaanbod van De Vechte maken we het voor verschillende groepen mogelijk om te wonen op een van de mooiste plekken in Hardenberg. Starters, gezinnen en senioren kunnen neerstrijken in een gloednieuw appartement of eengezinswoning in verschillende prijsklassen. Ze wonen hier in het centrum en pal aan de rivier de Vecht. In oktober wordt gestart met de Vechtborg.

Woningaanbod

Duurzaam en natuurinclusief

Het plan voor nieuwbouw voor De Vechte in Hardenberg omvat naast de bouw van nieuwe woningen ook het versterken en behouden van de natuur. We dragen bij aan een aantrekkelijke leefomgeving voor mens en dier door het aanleggen van groene zones en wandelpaden langs de oevers van De Vecht maar ook door energiezuinige en klimaat adaptieve oplossingen toe te passen.


“De Vechte maakt gebruik van de kwaliteiten van de unieke locatie en versterkt deze. Daardoor past het plan niet alleen in de omgeving, maar vergroot het ook de bestaande eigenschappen!”

Nick Tettero, architect bij GROOSMAN Architecten

Snel van start

Eind dit jaar start Van Wijnen Zwolle al met de bouw van De Vechtborg, hier komen 53 sociale huurappartementen. Daarnaast zijn we direct gestart met het verder ontwikkelen van de andere koop- en huurwoningen. Binnenkort lanceren we de projectwebsite waar geïnteresseerde kopers zich kunnen aanmelden om op de hoogte te blijven.