Projecten

Heerlijk wonen in Uithoorn: Aangenaam Legmeer

Uithoorn

Aangenaam Legmeer is een nieuwe woonwijk gelegen in Legmeer-West in Uithoorn. In Aangenaam Legmeer bouwen wij in 3 fases in totaal 180 koopwoningen. De eerste 2 fases zijn met succes verkocht. De bouw van fase 3 is al gestart. 

Aantal woningen
180
Opdrachtgever
Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V.
Architect
Mulleners & Mulleners Architecten B.V., Atelier Dutch en MTD Landschapsarchitecten.
Woonoplossing
Wij Wonen

Ruim wonen in een ideale woonomgeving

Aan de rand van de gemeente Uithoorn, op de grens met de gemeente Aalsmeer en Amstelveen, is het woongebied Legmeer West gelegen. Het woningaanbod in deze nieuwe wijk is divers. Het overgrote deel van de woningen zijn rij- en hoekwoningen met tuin.

Eerder al werden fase 1 en 2 ontwikkeld. Momenteel zijn we bezig met fase 3. Fase 3 bestaat uit 57 koopwoningen en 12 vrije sector huurwoningen.

Het stedenbouwkundige plan is opgesteld door de architectencombinatie Mulleners+Mulleners, Atelier Dutch en MTD Landschapsarchitecten in opdracht van Van Wijnen. Een combinatie die de kwaliteiten van stedenbouw, architectuur en landschap op een hoogwaardige manier met elkaar verbindt.

Klaar voor de toekomst

De woningen in Legmeer West zijn energiezuinig en hebben geen gasaansluiting. Zo passen we in de woningen triple-glas, balans ventilatie en een A+++ warmtepomp toe. De warmtepomp vervangt de CV-ketel. Daarnaast zorgt de warmtepomp in combinatie met de vloerverwarming ervoor dat de woningen een zoveel mogelijk constante temperatuur hebben. Bovendien draagt de goede warmte-isolatie bij aan een lagere energierekening.

Elke buurt heeft een eigen identiteit

De verschillende deelgebieden in het project hebben allemaal hun eigen architectuurstijl, waardoor er verschillende woonsferen ontstaan. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier het interview met architect Ton Mulleners.

“Voor fase 3 binnen Legmeer-West heb ik me laten inspireren door een oud-Hollands Tuindorp. Daar heb ik natuurlijk een moderne vertaling van gemaakt, zodat het in deze tijd past en bij de wensen van de kopers. Het leuke is dat als je straks door de buurt wandelt, je echt wel verschillen ziet, zonder dat het ‘vreemd’ is. Dat komt doordat we per buurtje wel op enige manier aansluiting hebben gezocht. Dat kan in vorm, kleur of details zijn.”

Architect Ton Mulleners

Meer weten?

Kijk dan op de projectpagina: https://aangenaamlegmeer.nl

Andere projecten

Meer dan bouwen