Projecten

The Cube Utrecht

Utrecht

In Utrecht Overvecht ontwikkelen en bouwen we ‘The Cube’. Dit markante studentenwooncomplex bestaat uit 639 studentenwoningen, een fietsenkelder en 1.000 vierkante meter aan publieke voorzieningen. The Cube sluit aan bij de Utrechtse ambitie van Healthy Urban Living. De vervlechting van stad en groen, Overvecht en Utrechtse binnenstad, student en wijkbewoner krijgt vorm in ‘The Cube’.

“Omdat er veel vraag is naar studentenhuisvesting is dit een belangrijke ontwikkeling voor Overvecht, vlakbij het winkelcentrum Overvecht.”

Kees Geldof wethouder Gemeente Utrecht

Studentenunits
639
Fietsenstalling
960 fietsen
Horeca en overig
1000 m2
Opdrachtgever
IC Netherlands en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden, Utrecht
Architect
Team V, Amsterdam
Artist impressie The Cube Utrecht

Ideaal voor de Utrechtse student

De locatie, woningen en voorzieningen van The Cube sluiten naadloos aan op de wensen van de Utrechtse student. Het bouwblok ligt op de hoek van de levendige Brailledreef, op fietsafstand van het centrum en goed ontsloten met bus en trein. Het aanbod appartementen is gevarieerd: van zelfstandige appartementen met eigen faciliteiten als keuken en douche tot grotere studio’s voor o.a. stellen en PhD-studenten. Ook komen er 12 woningen geschikt voor minder validen en 90 units gegroepeerd in woongroepen. De studenten kunnen tevens terecht in een modern ingerichte lounge en sfeervol ingerichte bibliotheek- en studieruimten. Bovendien heeft The Cube een sportfaciliteit, buitensportveld op 1e verdieping en twee wasbarren. En door de razendsnelle wifi-aansluiting past het gebouw perfect bij de hedendaagse student.

Er is bewust gekozen voor gezamenlijke ruimten voor alle bewoners. De ervaring leert, dat dit succesvol is en het gevoel van community versterkt.

Richard Deckers, Ontwikkelingsmanager bij Van Wijnen

Ontworpen voor Healthy Urban Living

Studentenhuisvesting The Cube is vormgegeven als twee getrapt oplopende torens van vijftien verdiepingen, voorzien van twee opengewerkte uitsneden die lucht en activiteit in de gevel brengen. Het ontwerp sluit aan op Healthy Urban Living: de ambitie van de gemeente Utrecht, waarin een gezonde lifestyle en onderlinge verbinding centraal staan. Dit komt onder meer tot uiting in de getrapt oplopende buitenterrassen en diverse sportvoorzieningen zoals een bootcamp-track en fitnessruimte. Zij nodigen studenten uit tot een gezonde, actieve en sociale leefstijl. Grote ramen met Franse balkons, collectieve daktuinen en een prettige binnenplaats bieden een lichte en gezonde woonomgeving. De publieke ruimten in de plint, zoals het restaurant met leerbedrijf en de koffiebar met studielandschap en slaan een brug tussen de studenten en de huidige bewoners van Overvecht.

Qua kwaliteit en uitstraling is het een bijzonder project, met het hoogteaccent aan de Brailledreef. Dat gaat er mooi uitzien.

Wethouder Geldof van de gemeente Utrecht

Volg de bouw

Ondanks de coronacrisis zitten wij niet stil. De bouw van het project The Cube in Utrecht is ondertussen gestart. Afgelopen week werd de begane grondvloer gestort. In de tijd voor corona vierden wij een start bouw op feestelijke wijze met alle betrokken partijen. Dat is nu met alle maatregelen even niet mogelijk. Om toch op een bijzondere manier aandacht te besteden aan dit moment is er een film gemaakt waarop te zien is dat wij ondanks de beperkende maatregelen doorbouwen en dat wij trots zijn op wat wij doen.

Hier wonen?

Heeft u interesse in een van de studentenappartementen dan kunt u zich aanmelden op de nieuwsbrief via The FIZZ Cube Utrecht op website: www.cube030.nl

The Cube in de media

Begin maart is dit persbericht verschenen over The Cube Utrecht: Lees het volledige persbericht

Andere projecten

Meer dan bouwen