Renoveren

Nederland staat voor een grote uitdaging: het verduurzamen van twee miljoen woningen vóór 2030. De urgentie is duidelijk, maar het tempo moet omhoog. Dat zijn we verplicht aan de generaties na ons. Maar niemand kan dit alleen, ook de woningcorporaties niet. Willen we het tempo van verduurzamen flink opschroeven, dan moeten we een slimme route kiezen en de handen ineen slaan.

Renoveren: groot onderhoud en energetisch verbeteren

Renovatie is het opwaarderen van bestaand vastgoed met behoud van functie. We geven het vastgoed als het ware een nieuw leven. Dat doen we door ervoor te zorgen dat gebouwen weer voldoen aan de hedendaagse regels en eisen met betrekking tot:

Voor welke renovatieopgave sta jij?

Woningcorporaties staan voor een grote verduurzamingsopgave om te voldoen aan huidige en toekomstige eisen. Ze hebben samen met gemeentes de taak om de energietransitie vlot te trekken. Speelt dit ook in jouw werkveld?

Zo gaan we te werk

Onze basisgedachte: door slim samen te werken kan de verduurzamingsopgave van woningcorporaties sneller, efficiënter en goedkoper. Met alle betrokken partijen onderzoeken we wat de toekomstige behoeften zijn, steeds vaker aan de hand van big data. Pas dan weten we zeker dat we plekken van waarde creëren.

Tijdens renovatieprojecten houden we de belangen van bewoners en omwonenden scherp in het oog. Want renoveren van een woning in bewoonde staat vraagt het een en ander van de bewoners. En ook van de buurt. Goede communicatie is dan een vereiste. Ook dit traject nemen we graag op ons, in alle gewenste talen.

We streven naar circulair renoveren door het hergebruik van materialen. Zo zorgen we er samen voor dat vastgoed een tweede leven krijgt.

Projecten

Dit zijn onze referentieprojecten.

Renovatie 59 huurwoningen in Bergen

Van Wijnen Heerhugowaard doet de renovatie van 59 huurwoningen in Bergen in opdracht van Stichting Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer….

Lees verder

Renovatie studentenflats in Groningen

De wijk Sunny Selwerd in Groningen gaat door een flinke transformatie en verduurzaming. De Gemeente Groningen, woningcorporaties, WIJ-Selwerd, scholen, ondernemers…

Lees verder

Verduurzaming 1200 sociale huurwoningen in Middelburg

In 2018 heeft woningcorporatie Woongoed Middelburg Van Wijnen Breda en Bouwbedrijf Joziasse gevraagd ze de komende jaren te helpen bij…

Lees verder

Is renoveren ook jouw specialisme?

Er is veel werk bij onze renovatieprojecten, door het hele land. Voor jouw vakmanschap of organisatietalent is altijd plek.