Renoveren

Nederland staat voor een grote uitdaging: het verduurzamen van twee miljoen woningen vóór 2030. De urgentie is duidelijk, maar het tempo moet omhoog. Dat zijn we verplicht aan de generaties na ons. Maar niemand kan dit alleen, ook de woningcorporaties niet. Willen we het tempo van verduurzamen flink opschroeven, dan moeten we een slimme route kiezen en de handen ineen slaan.

Renoveren: groot onderhoud en energetisch verbeteren

Renovatie is het opwaarderen van bestaand vastgoed met behoud van functie. We geven het vastgoed als het ware een nieuw leven. Dat doen we door ervoor te zorgen dat gebouwen weer voldoen aan de hedendaagse regels en eisen met betrekking tot:

Voor welke renovatieopgave sta jij?

Woningcorporaties staan voor een grote verduurzamingsopgave om te voldoen aan huidige en toekomstige eisen. Ze hebben samen met gemeentes de taak om de energietransitie vlot te trekken. Speelt dit ook in jouw werkveld?

Zo gaan we te werk

Onze basisgedachte: door slim samen te werken kan de verduurzamingsopgave van woningcorporaties sneller, efficiënter en goedkoper. Met alle betrokken partijen onderzoeken we wat de toekomstige behoeften zijn, steeds vaker aan de hand van big data. Pas dan weten we zeker dat we plekken van waarde creëren.

Tijdens renovatieprojecten houden we de belangen van bewoners en omwonenden scherp in het oog. Want renoveren van een woning in bewoonde staat vraagt het een en ander van de bewoners. En ook van de buurt. Goede communicatie is dan een vereiste. Ook dit traject nemen we graag op ons, in alle gewenste talen.

We streven naar circulair renoveren door het hergebruik van materialen. Zo zorgen we er samen voor dat vastgoed een tweede leven krijgt.

Projecten

Een greep uit onze referentieprojecten.

Renovatie Calandstraat Breda

In oktober 2022 startte de renovatie aan de Zonneflat, Maanflat en Sterrenflat in opdracht van Stichting WonenBreburg. De 144 huurappartementen…

Lees verder

De Galvanischool in een nieuw jasje

Nog beter en eigentijdser onderwijs geven. Dat is de visie die de Galvanischool heeft bij de renovatie en deels nieuwbouw van de school. Het gebouw uit 1898 was toe aan een deels nieuw jasje en een flinke opknapbeurt.

Lees verder

Renovatie appartementen Berkelpark in Zutphen 

Meer wooncomfort, lagere energielasten én een nog prettigere leefomgeving. Dat wilde Woonbedrijf ieder1 realiseren voor de bewoners van de Van…

Lees verder

Sta je ook voor een renovatie-opgave?

Neem contact op met vestigingsdirecteur Rob Plant.