Renovatie appartementen Berkelpark in Zutphen 

Wonen

Woningcorporatie

Renoveren

Verduurzamen

Deventer

Zutphen

Opdrachtgever
Woonbedrijf Ieder1
De opdracht
Renovatie en verduurzaming 241 appartementen
Plaats
Zutphen

Meer wooncomfort, lagere energielasten én een nog prettigere leefomgeving. Dat wilde Woonbedrijf ieder1 realiseren voor de bewoners van de Van Drinenstraat in Zutphen. In deze straat hebben de collega’s van de Van Wijnen vestiging in Brummen 241 appartementen gerenoveerd en verduurzaamd. Ook kregen vijf wooncomplexen, waarin de appartementen en de daaronder gelegen bergingen zich bevinden, een upgrade. Zo werden onder andere alle entrees vernieuwd en de trappenhuizen opgefrist en voorzien van nieuwe trapbekleding. Een flinke opgave die door goede samenwerking binnen het bouwteam met vaste partners én bewoners succesvol is afgerond. De bewoners profiteren nu van een toekomstbestendig appartement met energielabel A.

Renovatie appartementen Berkelpark Zupthen

Vanaf het begin is er gewerkt met vaste projectteams vanuit Van Wijnen en Woonbedrijf Ieder1. Onder leiding van Merein Somsen, projectmanager bij Woonbedrijf Ieder1, werkten de woonconsulent en opzichter vanuit Woonbedrijf Ieder1 samen met het team van Van Wijnen. Het gezamenlijke doel was om een efficiënt en doelgericht proces op te zetten, met als hoogste prioriteit het bereiken van de maximale bewonerstevredenheid. Het resultaat van hun inspanningen is een gemiddelde bewonerstevredenheid van een 8,5. Daar zijn we zeer tevreden mee!  

Renoveren en verduurzamen: bewoners staan centraal

Renoveren geeft een behoorlijke impact. Ook de renovatie van de appartementen in het Berkelpark in Zupthen. Er komt namelijk flink wat informatie op de bewoners af en zij krijgen te maken met verschillende soorten overlast. De ene bewoner ervaart dit sterker dan de ander. Daarom betrekken we de bewoners in een vroeg stadium bij de plannen, vertellen we het eerlijke verhaal en bieden we een helpende hand.

Jeroen Meijer

Projectleider renovatie en transformatie bij Van Wijnen

“Door het bezoeken van de modelwoningen kunnen bewoners zich een beter beeld vormen van de renovatie en verduurzamingsplannen én het eindresultaat. Je hoort waar de zorg zit bij bewoners of juist het enthousiasme. Onze bewonersbegeleiders nemen dan ook alle tijd om vragen te beantwoorden. Deze vaste gezichten zijn vanaf de voorbereidingen tot de laatste oplevering actief betrokken. We zijn echt dichtbij met vertrouwde gezichten en maken goede afspraken met bewoners over de uitvoering en dat is wel zo fijn voor alle betrokkenen!” 

Samenwerking: we spreken dezelfde taal  

Naast dat het Brummens bouwteam goed op elkaar is ingespeeld zorgt de samenwerking met vaste partners en leveranciers ervoor dat dit niet de eerste renovatie opdracht is voor Woonbedrijf ieder1. Meedenken, flexibiliteit, duidelijke communicatie en korte lijntjes vormden onder andere ook de basis voor de verduurzaming van de 136 woningen aan de Moesmate, de  73 woningen aan de Deventerwegkwartier die eerder werden gerenoveerd in Zutphen en de 134 appartementen in hartje Deventer waarvan een deel van de gebouwen de status van een monument hebben.

Merijn de Nijs

Woonconsulent Woonbedrijf Ieder1

“Het bouwteam heeft een gezamenlijk doel en dat merk je in de samenwerking. Iedereen is goed op elkaar ingespeeld en draagt optimaal bij. Dat maakt dat een toch best ingrijpende renovatie zo fijn als mogelijk verloopt”.

De belangrijkste aanpassingen op een rij

Bewoners plukken nu de vruchten

De doorlooptijd per woning was tien dagen voor de renovatie- en verduurzamingswerkzaamheden aan de Van Drinenstraat in Zupthen. Iedere dag werd er een woning opgestart en ook opgeleverd. Bewoners ontvingen ruim van tevoren de startdatum van de werkzaamheden bij hen thuis, zodat zij zich konden voorbereiden. Inmiddels zijn alle woningen gerenoveerd en verduurzaamd. Daar plukken de bewoners nu de vruchten van. Zij genieten van extra wooncomfort en een nog groenere buurt.

Bewonersbegeleider Ellen met bewoner appartement

“We hebben voor elke discipline vaste partners met fijne langdurige samenwerkingsverbanden. Dat werkt efficiënt en dat merken de bewoners”.

Meer weten over onze aanpak? Joost Giesen, bedrijfsleider renovatie en transformatie, vertelt je er graag meer over. 

Vergelijkbare renovatieprojecten

Ontdek hieronder de andere projecten die Van Wijnen voor Woonbedrijf Ieder1 heeft verduurzaamd.

Verduurzamen 134 appartementen Deventer

134 appartementen verduurzamen: iedere woning is anders In opdracht van Woonbedrijf ieder1 verduurzamen we in hartje Deventer 134 appartementen. Dat…

Lees verder

Verduurzamen in Zutphen

In Zutphen verduurzamen wij 73 eengezins-, beneden- en bovenwoningen in opdracht van Woonbedrijf ieder1. Al langer werken we samen met…

Lees verder