Optoppen als oplossing om het woningtekort te verminderen

Vandaag kent grote vraagstukken. Meer dan ooit is er vraag naar betaalbare en passende woningen. Voor starters, voor jonge gezinnen, voor doorstromers, voor ouderen. Een veilig, gezond thuis voor iedereen, in elke levensfase. Dit vraagt om slimme oplossingen, zoals het optoppen en splitsen van bestaande gebouwen. Door het toevoegen van extra verdiepingen op een bestaand gebouw, creëren we op dezelfde plek voor meer mensen een thuis.

We hebben in het verleden al veel optoppingen gerealiseerd, klein en groot. Zo ook de transformatie van een kantoorpand naar 102 nieuwe woningen aan de Prins Hendrikkade 10-18 in Rotterdam. Op de bestaande bouw zijn twee extra verdiepingen geplaatst.

Quick Scan

Elke plek vraagt om een specifieke aanpak en ieder gebouw heeft zijn eigen kenmerken. Onze ervaring leert dat we op basis van een Quick Scan in een periode van 4 tot 6 weken weten of een optopping mogelijk is en wat de kosten zijn. 

Anthonie van Egmond

Commercieel Manager Van Wijnen West

“Elke plek vraagt om een specifieke aanpak en ieder gebouw heeft zijn eigen kenmerken. Onze ervaring leert dat we op basis van een Quick Scan in een periode van 4 tot 6 weken weten of een optopping mogelijk is en wat de kosten zijn.”

De best passende mogelijkheden vind je alleen door goed te luisteren. Naar het verhaal van het gebouw en ook die van de buurt. Mensen, hun geschiedenis en wat ze erover vertellen geven een plek identiteit en waarde. Samen met onze klanten kijken we vervolgens niet alleen naar de vraag en wensen van vandaag, maar ook naar toekomstige behoeften. Deze vertalen we samen door naar een integrale aanpak.

Bekijk onze ervaring met optoppen en splitsen

Transformatie oude belastingkantoor Rotterdam: ParkHaven Stad

Een leegstaand kantoor omtoveren tot een hip woongebouw. Met de realisatie van ParkHaven Stad laten we zien dat het kan….

Lees verder

Transformatie voormalig kantoorpand Glashaven Rotterdam

Aan de Glashaven in Rotterdam transformeren we een voormalig kantoorpand naar 87 studio’s voor studenten. Om dit aantal te realiseren bouwen we 3 woonlagen boven op het bestaande…

Lees verder

Grootschalige renovatie zorginstelling Aafje Smeetsland

Smeetsland is een van de verpleeghuizen van zorginstelling Aafje. Hier wonen 220 ouderen met psychogeriatrische beperkingen, zoals dementie of Korsakov. Meerpersoonskamers,…

Lees verder

Transformatie Prins Hendrikkade

In opdracht van Looije Properties transformeerden we een oud kantoorpand op de Prins Hendrikkade in Rotterdam tot een eigentijds woongebouw. Het kantoorpand stond al…

Lees verder

Samen trots op onze hoogtepunten

Een optop vraagstuk moet niet alleen snel, maar ook op een zo toekomstbestendig mogelijke wijze worden ingevuld. Om zoveel mogelijk positieve brede waarde te creëren denken wij graag mee.

Meer weten over optoppen en splitsen?

Het optoppen en splitsen van woningen biedt een oplossing voor de huidige woningtekorten. Als woningcorporatie of vastgoedbelegger bent u voortdurend op zoek naar kansen in deze uitdagende markt. Wij helpen deze kans te benutten. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!