Transformeren

Een transformatie of gebouwupgrade is dé manier om een locatie weer toekomst te geven. 

Wat is transformeren?

Een transformatie of gebouwupgrade is dé manier om een locatie weer toekomst te geven. De bouwkosten zijn relatief laag ten opzichte van sloop-nieuwbouw projecten. De returns zijn hoog. Kies voor een simpele gebouwupgrade om jouw gebouw met nieuw elan weer snel weer rendabel te maken en te verduurzamen. Of voor een transformatie waarbij de functie van het gebouw wijzigt. Zo kan een leegstaand kantoorgebouw weer van waarde zijn door er aantrekkelijke appartementen in te maken.

Van Wijnen kijkt verder dan gebouwen. Met jou creëren wij een fijne leefomgeving voor mensen om te wonen, te werken, te leren, te recreëren en te verzorgen: samen voor een duurzame toekomst.

“De inbreng van Van Wijnen heeft resultaat opgeleverd.”

Annemarie Ferwerda, gebiedsontwikkelaar bij Lieven de Key, over de transformatie van DC van Hall
Dc van Hall Van Wijnen Renovatie & Transformatie

Waarom transformeren?

Het aantal bouwlocaties in Nederland is beperkt, en het aantal ruimteclaims groeit; zonder gebiedstransformaties loopt de vastgoedmarkt in ons land vast. De gewilde locaties worden schaarser, en de onaantrekkelijke gebieden met incourant vastgoed nemen toe. Opstaleigenaren wachten te lang met investeren waardoor een negatieve spiraal wordt ingezet.

Re-Use Award 2021

Property NL onderzocht voor het eerst welk Nederlands bouwbedrijf de meeste woningen uit transformatie realiseert. En wat blijkt? Dat zijn wij! Daarom ontvingen wij de allereerste Re-Use Award 2021.

Via deze manier van bouwen hebben we in co-creatie honderden woningzoekenden binnen één jaar aan een mooie woning kunnen helpen. Dit bevestigt dat renovatie en transformatie bijdragen aan het oplossen van de woningnood. En dat op circulaire wijze, met respect voor de omgeving en bestaand materiaal.

Lees het artikel ‘Van Wijnen is kampioen transformatie‘ van Property NL.

Weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw pand?

Neem vrijblijvend contact op!

Sjoerd Pronk

Vestigingsdirecteur Van Wijnen Amsterdam

s.pronk@vanwijnen.nl 020 364 4000

Haal meer uit jouw pand met een gebouwupgrade of transformatie

Bekijk de projecten en laat je inspireren

Meer dan bouwen