Transformeren

Een transformatie of gebouwupgrade is dé manier om een locatie weer toekomst te bieden, door ze een update of nieuwe functie te geven. 

Wat is transformeren?

Een transformatie of gebouwupgrade is dé manier om een locatie weer toekomst te geven. Kies voor een gebouwupgrade om jouw gebouw snel rendabel te maken en te verduurzamen. Of voor een transformatie waarbij de functie van het gebouw wijzigt. Zo kan een leegstaand kantoorgebouw weer van waarde zijn door er aantrekkelijke appartementen in te maken.

Waarom transformeren?

Het aantal bouwlocaties in Nederland is beperkt, en het aantal ruimteclaims groeit; zonder gebiedstransformaties loopt de vastgoedmarkt in ons land vast. De gewilde locaties worden schaarser, en de onaantrekkelijke gebieden met incourant vastgoed nemen toe. Opstaleigenaren wachten te lang met investeren waardoor een negatieve spiraal wordt ingezet.

Re-Use-Award-2021-Van-Wijnen

Winnaar Re-Use Award

Property NL onderzocht voor het eerst welk Nederlands bouwbedrijf de meeste woningen uit transformatie realiseert. En wat blijkt? Dat zijn wij! Daarom ontvingen wij de allereerste Re-Use Award 2022.

Via deze manier van bouwen hebben we in co-creatie honderden woningzoekenden binnen één jaar aan een mooie woning kunnen helpen. Dit bevestigt dat renovatie en transformatie bijdragen aan het oplossen van de woningnood. En dat op circulaire wijze, met respect voor de omgeving en bestaand materiaal.

Lees het artikel ‘Van Wijnen is kampioen transformatie‘ van Property NL.

Projecten

Deze gebouwen zijn getransformeerd.

Transformatie voormalig DCMR-gebouw in Schiedam: SCYE010

In opdracht van SOM Nederland transformeerden we het voormalig kantoor van Milieudienst DCMR aan de ‘s-Gravelandseweg in het centrum van…

Lees verder

Historische pakhuizen transformeren naar jongerenhuisvesting

Voor jongeren is het in Zutphen niet gemakkelijk om een betaalbare zelfstandige woning te vinden. Specifiek voor deze doelgroep besloot…

Lees verder

Renovatie en transformatie voormalig kantoorgebouw Zandkasteel

Het voormalig ING kantoor en gemeentelijke monument wordt getransformeerd tot een schoolgebouw voor de Amsterdam International Community School South East.

Lees verder

Is transformeren ook jouw passie?

Laat van je horen. Creativiteit en vindingrijkheid zijn van harte welkom.