Vastgoed zonder woonbestemming

Bouwwerken zonder woonbestemming zijn heel divers. Ieder gebouw kent zijn eigen functie: van leren tot werken, van productie tot opslag, en van zorgen tot recreëren. In dit type vastgoed zien we ook vaak een mix van functies. Zoals in appartementencomplexen en woontorens, waar de functies wonen, winkelen, cultuur en parkeren kunnen samenkomen.  

Complexe bouwlogistiek  

Al met al gaat het bij dit type vastgoed vaak om unieke projecten met een hoger risicoprofiel en een complexe bouwlogistiek. Het bouwproces is uniek – elke keer weer. Ook omdat er vaak meerdere opdrachtgevers bij betrokken zijn. Vanwege het hogere risicoprofiel is maximale proces- en risicobeheersing van groot belang. Als ontwikkelaar en bouwer zijn we  doordrongen van de kansen en de risico’s.  

Jouw bedrijfsvoering voorop 

We zijn een ontwikkelaar en bouwbedrijf dat het bouwproces in al zijn facetten beheerst. Zo koersen we samen met jou op een zorgeloos bouwproces. We zorgen voor het volledige proces, zodat jij je handen vrij hebt voor je eigen bedrijfsvoering. 

Hoe pakken we dat samen aan?

Op basis van kennis en ervaring weten we hoe complex deze bouwprocessen zijn. Daarom komen we het liefst vroegtijdig aan tafel bij jouw ontwerpteam. Zo profiteer je van onze toegevoegde waarde: we denken mee op het gebied van o.a. haalbaarheid, materiaal en veiligheid. Ook planning, logistiek en kosten zijn uiteraard aandachtspunten in het voortraject.  

Je zoekt een bouwer die meedenkt

Hoe zorgen we ervoor dat jouw processen niet stagneren? Hoe gaan we om met de eventueel aanwezige machines, de routing, de veiligheid? En niet onbelangrijk: de vertrouwelijkheid van jouw bedrijfsvoering? Samen met jou maken we een optimale planning voor een realistische oplevering. 

Zorgeloos bouwproces

Wil je met ons eens doorpraten over het ontwikkelen en bouwen van vastgoed zonder woonbestemming? Maak gerust een afspraak. 

Kantoren: Een pand helemaal van nu  

Een kantoor- of bedrijfspand vormt het kloppend hart van jouw organisatie. Hier gebeurt het, hier krijgen de medewerkers de inspiratie die ze nodig hebben. De uitstraling van jouw kantoor of bedrijfspand is ook belangrijk met het oog op nieuwe collega’s. Je wilt het liefst een pand met voldoende eigentijdse mogelijkheden, bijvoorbeeld voor hybride werken. Ook BREEAM is belangrijk voor jou. Wil je een slim, duurzaam en kostenefficiënt bouwproces? Met zo min mogelijk overlast voor jouw mensen of de omgeving? Haak ons aan.  

Zorg: Het draait om patiënten, cliënten en zorgpersoneel

Ziekenhuizen, verpleeg- en verzorghuizen, gezondheidscentra, groepspraktijken: wij bouwen voor de zorgsector met verstand van zaken. Het kan gaan om nieuwbouw, verbouw en vernieuwbouw. In het voortraject stellen we de juiste vragen, zodat jij maximaal van onze kennis en ervaring profiteert. Vragen over de budgetten, de planning, de logistiek. En natuurlijk over de patiëntveiligheid. Naast een zorgeloos bouwproces streven we samen met jou naar zo min mogelijk overlast voor patiënten en zorgpersoneel.   

Hotels – tevreden gasten, daar doen we het voor

Hoe krijg jij straks tevreden gasten, die zich volledig thuis voelen in jouw hotel? Gasten die in jouw zalen zakelijke bijeenkomsten organiseren en succesvol vergaderen? Als hoteleigenaar zoek je naar beleving en aantrekkingskracht. We denken graag met je mee voor het optimale resultaat. Goed mogelijk dat jij de ontwikkeling en de bouw zoveel mogelijk bij één partij wil onderbrengen. Dat kan bij ons. Zo bewaken we voor jou het overzicht over het volledige proces.  

Scholen: bijdragen aan beter onderwijs

Het bouwen van een onderwijsgebouw vraagt om specifieke kennis en een aanpak, die ook voor de leerlingen glashelder is. Er gelden strenge eisen. Denk bijvoorbeeld aan de (brand)veiligheid en de luchtkwaliteit. Van Wijnen weet van de hoed en de rand. We denken bovendien graag mee in het voortraject. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat het gebouw voor iedereen goed toegankelijk is, ook voor leerlingen en docenten met een beperking? Past het toekomstige gebouw bij de didactische en pedagogische visie? Betrek ons in je plannen. Zo dragen we samen bij aan beter onderwijs voor jong en oud.

Logistiek en productie: jouw bedrijf laten groeien

Je bent een grote fabrikant met een internationale afzetmarkt. Of een lokale producent met trouwe klanten in de regio. Wil je jouw bedrijf laten groeien? Dan moet je direct kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt. Heb je bijvoorbeeld meer productiecapaciteit nodig, dan is het zaak om razendsnel een nieuwe fabriekshal, productieruimte, werkplaats of distributiecentrum te laten bouwen. Dat vraagt om meedenken, ervaring en expertise op het gebied van BREEAM en BREEAM Outstanding. Precies wat wij te bieden hebben. 

Overheid: ook de buurt profiteert 

Voor overheidsinstellingen is de plek waar ambtenaren hun werk doen cruciaal. Bij nieuw- of verbouw is meedenken in het voortraject essentieel. Het meedenken gaat over: hoe vliegen we het proces zo optimaal mogelijk aan, met zo min mogelijk overlast voor de omwonenden. En hoe betrekken we in de ontwikkelfase de omgeving of de buurt bij de plannen? Dat is waar we het verschil maken.  

Vakantieparken: Hoe blijf je onderscheidend?

Op het vakantiepark, recreatiepark of bungalowpark willen vakantiegangers en toeristen de tijd van hun leven hebben. De vakantiehuizen en recreatiebungalows moeten bijdragen aan die verwachting, zodat je zeker weet dat ze volgend jaar weer terugkomen. Sinds eind twintigste eeuw is het aantal vakantieparken In Nederland en België sterk toegenomen. Hoe zorg jij ervoor dat je onderscheidend blijft? Bovendien, hoe behoudt dit vastgoed zijn waarde? Neem ons mee in je (ver)bouwplannen. En profiteer van onze bouwkundige kennis en ervaring met ontwikkelen in de recreatiebranche. 

Winkels: snelheid staat voorop

Winkelend Nederland wil verrast worden. Supermarkten, winkels en winkelcentra doen hun uiterste best om klanten te behouden in een tijd dat internet lonkt. Dat vraagt om nieuw- en verbouw van winkelpanden. Altijd mét behoud van de winkelformule. Voorop staat snelheid. Je wilt je klanten en de omgeving immers zo min mogelijk tot last zijn. In dat spanningsveld zijn wij jouw ervaren partner in vastgoed – met of zonder woonbestemming.  

En meer: Van voetbalstadion tot NS-station 

Het realiseren van vastgoed zonder woonbestemming is als het leggen van een ingewikkelde puzzel. Juist die complexiteit is waar we thuis in zijn. Of het nu gaat om een voetbalstadion, sporthal, cultuurinstelling, kerk, gevangenis, een parkeergarage of NS-station. Laat ons als jouw partner in vastgoed de zorg voor het hele traject uit handen nemen. Daarbij stellen we ons op voorhand de vraag: hoe kunnen we jouw omgeving, de wijk of de buurt laten meeprofiteren van groot- en kleinschalige ontwikkelingen? Zo bouwen we samen aan ruimte voor een beter leven. 

Aan de slag met nieuwbouw?

Of wil je meer weten over onze aanpak? We gaan graag met je in gesprek.

Nieuwbouwprojecten in heel Nederland

Door heel Nederland hebben we nieuwbouw ontwikkeld en gerealiseerd. Een selectie vind je hieronder: 

Mgr. Frencken College; nieuw gebouw met behoud van de ziel

Na een intensieve bouwperiode is het Mgr. Frencken College een half jaar geleden officieel geopend. De nieuwe middelbare school is…

Lees verder

Nieuwbouw Amphia ziekenhuis

Als onderdeel van bouwconsortium FourCare hebben wij het nieuwe Amphia ziekenhuis in Breda gebouwd. Samen met Amphia en onze bouwpartners…

Lees verder