Alles over het restaureren en verduurzamen van monumentale panden

Kennis-sessie en beleef-tour Van Wijnen en Het Oversticht

Er ligt een enorme opgave in het toekomstbestendig maken van historisch erfgoed in Nederland. Talloze oude panden moeten, met respect voor hun verleden, klaar gemaakt worden voor de toekomst. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe kunnen we voldoen aan de wensen van nu en tegelijkertijd vasthouden aan de kwaliteiten van vroeger? Van Wijnen en Het Oversticht vertellen tijdens deze kennissessie hoe zij omgaan met het toekomstbestendig verduurzamen van erfgoed. Samen hebben zij het monumentale kantoor van Het Oversticht in Zwolle getransformeerd tot een duurzaam en eigentijds kantoorpand. Ervaar op 5 oktober zelf wat het resultaat is van de restauratie van het pand Aan de Stadsmuur.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier alvast het interview met architecte Ellen Schild van studio Groen+Schild.

Programma

13:15 – 13:30 Inloop

Welkomstwoord door Albert Vissinga, programmaleider erfgoed van Het Oversticht
Kennissessie 1: Albert Vissinga en Mark de Haan, projectleider R&T bij Van Wijnen, over de restauratie en verduurzaming van Het Oversticht kantoorpand. Wat troffen we aan tijdens de renovatie van dit pand? Wat hebben we gedaan en welke keuzes zijn gemaakt?
Kennissessie 2: Bouwkundige bij Het Oversticht, over duurzaamheidsaspecten bij renovaties van erfgoed. Aangevuld door Martijn Beuwer, calculator bij Van Wijnen Zwolle.

Rondleiding door Het Oversticht
15:00 Wandeling naar de Grote Kerk in Zwolle. Inclusief klim op de steigers om Zwolle vanaf het dak van de Grote Kerk te bekijken!
16:15 – 17:00 Borrel in het Academiehuis.

Bekijk de video

Sinds 2020 restaureert Van Wijnen delen van de Grote Kerk. Zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Tijdens de laatste fase van de gewelfrestauratie is de werksteiger open voor publiek. Klim met ons mee omhoog en geniet van het prachtige uitzicht over Zwolle.