Als timmerman aan de slag bij Van Wijnen, wat vindt Michel?

Algemeen

13:57

12-04-2021

Er moeten maar liefst zeven miljoen woningen en een miljoen gebouwen van het aardgas af en energetisch worden verbeterd. Iedereen draagt zijn steentje bij binnen zijn eigen deskundigheid. Zo realiseren we samen de klimaatdoelstellingen én zorgen we ervoor dat de bewoner zich weer thuis voelt. Met groot onderhoud willen we een betekenisvolle bijdrage leveren aan de verduurzaming van de bestaande woonomgeving, voor bewoner, klant en onze planeet. En wie kunnen er beter vertellen over groot onderhoud dan onze collega’s? Timmerman Michel Winkel vertelt over zijn ervaringen en uitdagingen.

“Dan help je gewoon even!”

Michel Winkel is allround timmerman en werkt al 5 jaar bij Van Wijnen. Met plezier maakt hij onderdeel uit van het team ‘Groot onderhoud’ dat binnen regio West actief is. Hoe ervaart hij het werken bij Van Wijnen?

Wat betekent werken aan groot onderhoud voor jou?

“Het leukste aan dit soort projecten is dat geen dag hetzelfde is. Doordat we vaak onderhoud plegen in bewoonde staat, kom je bij de mensen thuis. De interactie met bewoners is groot. Van Wijnen heeft klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan en ik kan me daar helemaal in vinden. Als een bewoner mij vraagt om iets zwaars te verplaatsen, dan doe ik dat gewoon. Mooi toch, dat je iemand met zoiets simpels kunt helpen.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Als allround timmerman moet je echt van alle markten thuis zijn. Van het plaatsen van een haakje tot het verwijderen en terugplaatsen van een keuken. Die afwisseling maakt mijn werk leuk. Ik loop ook wel eens mee met de warme opnames. Mooi dat dat kan, want daar leer ik veel van. Je hoort welke vragen en onzekerheden bewoners hebben en daar kan ik tijdens de uitvoering van mijn werk weer rekening mee houden.”

Wanneer ga je naar huis met een goed gevoel?

“Ik vind het leuk als er zich een uitdaging voordoet en ik de kans krijg die op te lossen. Bij groot onderhoud kom je wel eens een verborgen gebrek tegen of de bewoner heeft een prangende vraag. Snel schakelen met de uitvoerder, zodat de trein blijft rijden en de planning niet in gevaar komt, dat geeft energie en zorgt ervoor dat ik met een goed gevoel naar huis ga.”

Meer weten over werken in groot onderhoud? Bekijk dan onze vacatures!