Acantus en Van Wijnen bouwen betaalbare woningen in Oude Pekela

Wonen

Woningcorporatie

Pekela

13:36

21-03-2024

Deze zomer start de bouw van in totaal 36 energiezuinige appartementen in Oude Pekela. Het gaat om 24 appartementen aan de Feiko Clockstraat en 12 appartementen aan de Raadhuislaan. Hiermee voorziet Acantus in de toenemende vraag naar comfortabele en energiezuinige woningen voor één- en tweepersoons huishouders.

Betaalbaar wonen

De bouw werd in 2020 door de gemeente en woningcorporatie Acantus aangekondigd. Door een bezwaar liep de start van de bouw vertraging op en liepen de bouwkosten op. Toch is het door gemeenschappelijke inspanning van gemeente en Acantus gelukt het project te laten doorgaan. Dat betekent dat de bouw definitief doorgaat.

Eind mei start de bouw
De komende weken wordt de grond voorbereid op de bouw. Als alles volgens planning verloopt, gaat eind mei de schep in de grond. Van Wijnen Groningen bouwt de twee wooncomplexen.

Betaalbare woningen Raadhuislaan Oude Pekela
Raadhuislaan, Oude Pekela


Plezierig wonen in hart van Oude Pekela
Anita Tijsma, bestuurder bij Acantus: ‘Veel mensen willen graag in het centrum wonen. Daar is reuring en zijn voorzieningen. Wij zijn ontzettend blij dat we na jaren weer nieuwe, betaalbare woningen voor jong en oud bouwen in het hart van Oude Pekela.’

Blij en opgelucht
Ellen van Klaveren, wethouder van de gemeente Pekela: ‘Ik ben blij en opgelucht dat we na een jarenlange vertraging nu eindelijk kunnen gaan bouwen. In Pekela is onder de jongere maar zeker ook de oudere inwoners een enorme behoefte aan sociale huurwoningen. Met de bouw gaat voor ons een lang gekoesterde wens in vervulling.’

Egge Bloem, voorzitter van de huurdersorganisatie Huurders in Pekela ‘Wij zijn blij dat er weer gebouwd wordt. En dat er kwalitatief goede, duurzame en betaalbare woningen bij komen in Pekela. Want daar is echt behoefte aan.

Arnoud Gils

directeur Van Wijnen Groningen

“Meer dan ooit is er in Nederland vraag naar passende en betaalbare woningen. Met trots zullen we de bouw starten van deze comfortabele appartementen die een verrijking zijn van het centrum van Oude Pekela.”