Buurt betrekken bij de bouw van woningen in Oldenzaal

Maatschappelijk impact

Wonen

Eibergen

Oldenzaal

10:14

21-07-2023

In opdracht van WBO Wonen bouwde Van Wijnen, vestiging Eibergen, 12 geschakelde eensgezinswoningen en 6 gelijkvloerse patiowoningen aan de Bernard van Meurstraat en Jacob Catsstraat in de wijk Thij te Oldenzaal. Vanaf donderdag 20 juli wappert de WBO Wonen vlag op het nieuwbouw terrein, het teken dat de woningen zijn opgeleverd. 

Herontwikkeling gebied

Zorgorganisatie Aveleijn, gemeente Oldenzaal en WBO Wonen werken samen aan de herontwikkeling van dit gebied. Eerder werden op deze plek al 26 seniorenwoningen gesloopt, daarmee werd plek gemaakt voor nieuwe woningen én zorgeenheden. Het totale plan bestaat uit een woongebouw met 24 eenheden voor cliënten van zorgorganisatie Aveleijn en 18 huurwoningen voor WBO Wonen, waarvan Van Wijnen de huurwoningen voor WBO Wonen realiseerde, die inmiddels allemaal zijn verhuurd.

Marty Nijland

Hoofduitvoerder

“De oudere kinderen mochten onder deskundige begeleiding zelf metselen, timmeren en zagen. De kleinsten kregen een rondleiding, al was daar een jochie bij dat zijn eigen emmer en troffel had meegenomen. Zijn vader bleek metselaar te zijn, dus hij wist hoe het moest!

Een terugblik

Fijne, leefbare en veilige wijken maakt Van Wijnen samen met gemeenten, woningcorporaties en natuurlijk eindgebruikers. “Daarom vormen de wensen van onze opdrachtgevers, de eindgebruikers en nabije omgeving altijd ons start- en eindpunt”, vertelt Marleen Mokkink, directeur Van Wijnen, vestiging Eibergen.  

Marleen Mokkink

Directeur Van Wijnen, vestiging Eibergen

“Samen geven we de leefbaarheid en veiligheid een boost en invulling aan – de best passende – oplossingen voor toekomstbestendig wonen in de Twente en Achterhoek.”

Buurt betrekken bij de bouw

Uitgangspunten die voorafgaand en tijdens het bouwproces ook in Oldenzaal mooie momenten opleverde. Zo fleurden de overburen – leerlingen van basisschool De Maten – de bouwlocatie op met zelfgekleurde kleurplaten verwerkt in bouwhekdoeken,  werd er door hen ook menig muurtje gemetseld en krijgen de zelf getimmerde vogelhuisjes – door cliënten van Aveleijn – een mooie plek.  Marleen: “We kijken terug op een hele mooie samenwerking en bouwproces.  Als de nieuwe bewoners zich straks net zo thuis gaan voelen als het bouwteam deed, dan zit het wel goed met het toekomstig woonplezier!”

Meer weten over onze locatie in Eibergen?