Bouwteamovereenkomst ‘Casa Verdi’ Amersfoort ondertekend

Wonen

Woningcorporatie

Zorg

Amersfoort

Harderwijk

17:19

01-02-2024

Omnia Wonen en Van Wijnen werken samen aan de bouw van 24 zorgappartementen in Amersfoort.

Op maandag 29 januari hebben Peter Toonen, directeur-bestuurder Omnia Wonen, en Anno van der Werf, vestigingsdirecteur Van Wijnen Harderwijk, een handtekening gezet onder de bouwteamovereenkomst voor het ontwikkelen en realiseren van 24 zorgappartementen in Amersfoort aan de Rossinistraat.

Het initiatief is inmiddels omgedoopt tot Casa Verdi, vrij vertaald, ‘Groen thuis’, verwijzend naar de oorsprong in de straatnamen; Rossinistraat en Verdistraat, beide Italiaanse componisten, en de groene setting waarin het gebouw verrijst. Op deze locatie voorziet Omnia Wonen, voor de beoogd huurder ’s Heeren Loo, wonen met zorg voor jongeren en volwassenen uit Amersfoort en directe omgeving waarbij sprake is van een zorgvraag. De handtekeningen werden gezet op een door cliënten van de dagbesteding van ’s Heeren Loo gemaakt bord.

Peter Toonen: “We kijken erg uit naar de samenwerking met Van Wijnen en zijn verheugd dat we straks in Amersfoort 24 zorgappartementen kunnen realiseren voor mensen die dat nodig hebben”.

Anno van der Werf: “Weer een mooie stap om samen met Omnia Wonen te bouwen aan ruimte voor een beter leven”.