Dag van de Bouw: Talentencentrum ‘De Kragt’ – Breda

Algemeen

Leren

Onderwijs

Recreëren

Breda

14:21

09-06-2023

Kom binnen kijken bij het nieuwste sportcomplex van Breda

Zaterdag 17 juni heb je de unieke kans om een kijkje te nemen op de bouwplaats van Talentencentrum ‘De Kragt’. Tijdens deze dag openen we de bouwhekken en ontdek je de fascinerende wereld van de bouw. Dit unieke sportcomplex is bijna klaar voor oplevering, en nu voor het eerst open voor publiek.

In De Kragt komen een grote sporthal met 450 zitplaatsen, een indoor atletiekhal (uniek omdat er nu maar 10 zijn in Nederland), een ‘Kragthonk’, diverse werk- en vergaderplekken, behandelruimtes en een horecagelegenheid waar gezonde voeding voorop staat. De buitenruimte krijgt een groene en sportieve en culturele invulling. Daardoor stimuleert het sport, bewegen en ontmoeting voor de gehele omgeving.

Het Talentencentrum biedt na oplevering plek voor meerdere regionale trainingscentra, individuele talenten, de mbo-opleiding sport en bewegen van Curio, verenigingen en andere sportorganisaties uit de regio. Sporters uit Breda en omstreken krijgen hier de kans om zich in hun eigen regio sportief te ontwikkelen. Een plek waar onderwijs, de buurt, talenten, verenigingen, top- en breedtesport samenkomen.

De bouw nadert zijn einde en dit is dan ook de kans om als een van de eerste binnen te kijken in dit unieke sportcomplex. Begin juli zal de sleutel officieel worden overgedragen aan de gemeente Breda waarna in september het gebouw officieel in gebruik zal worden genomen.

Praktische informatie