Een beeld met een bijzonder verhaal

Algemeen

16:06

19-03-2021

Het is inmiddels traditie: het eindejaarsgeschenk voor relaties. Dit jaar ziet het geschenk er anders uit dan andere jaren. De relaties ontvangen van ons dit keer een kleurrijk giraffe van Ocean Sole. Dit Keniaanse bedrijf maakt van afgedankte teenslippers de mooiste dieren. Wij kozen voor de giraffe, omdat dit het dier is met het grootste hart van alle landdieren. Zij staat symbool voor vriendelijkheid, openheid, overzicht, initiatief, toekomst en lef. Dat is precies zoals wij graag met elkaar willen werken.

Ruimte voor beter leven

Net als wij, werkt ook Ocean Sole aan ruimte voor een beter leven. Door werkgelegenheid te bieden aan voormalig houtbewerkers en hen een eerlijk salaris te geven. Maar ook door oude slippers die zwerven in de natuur en zee te verzamelen en deze om te toveren tot kleurige dieren. Zo voorkomen en verhelpen zij vervuiling van land en zee door deze plastics én wordt de houtkap voor kunstwerken beperkt.

Aan deze manier van werken dragen wij als ‘Sole Mate’ graag ons steentje bij. Benieuwd hoe de dieren in Kenia worden gemaakt? Bekijk dan hier video waarin Jonathan je meeneemt op een korte safari door de werkplaats.