Een rondje door de Hennep- en Vlasstraat in Enschede

Wonen

Woningcorporatie

Eibergen

Enschede

15:22

06-12-2023

Zo’n vijf weken terug is het bouwteam van Van Wijnen Eibergen gestart met de renovatie van 73 woningen in Enschede. Een mooi moment om de eerste resultaten te delen met opdrachtgevers Reimarkt en woningcorporatie Domijn. Dit gebeurde met een wandeling door de – te renoveren – straten en een bezoek aan een van de – te verduurzamen- woningen.

Mathijs de Wolf

Projectleider Renovatie en Transformatie

We vinden het belangrijk om Reimarkt en Domijn te betrekken en op de hoogte te houden van de voortgang. Het hele Van Wijnen bouwteam is hierbij aanwezig, van voorbereiding tot uitvoering, inclusief onze bewonersbegeleider. Zo kunnen we vragen die spelen direct beantwoorden, wisselen we kennis uit met elkaar en maakt het de samenwerking nog leuker’

De eerste zonnepanelen zijn inmiddels geplaatst, buitengevels en vloeren van de woningen na-geïsoleerd en voordeuren vervangen. Er is ook een mechanisch ventilatiesysteem aangebracht in de woningen en het glas is vervangen door geïsoleerde beglazing. Naar verwachting zijn de renovatie werkzaamheden eind februari 2024 afgerond en kunnen de bewoners – na de verduurzaming – energiezuiniger en comfortabeler wonen.