JONG Van Wijnen aan de slag met werkgeluk

Algemeen

09:56

15-11-2023

Hoe blijven we als organisatie toekomstbestendig en van waarde? Daar zijn nieuwe inzichten voor nodig. Jonge collega’s die een frisse blik hebben op de wereld van nu en later en Van Wijnen als organisatie. 

Uit deze gedachte is JONG Van Wijnen opgericht: een intern netwerk van collega’s t/m 35 jaar binnen regio West. Als JONG Van Wijnen-lid bijt je je gedurende het jaar vast in een thema dat voortkomt uit het ondernemingsplan. JONG Van Wijnen verbindt en zorgt voor fun. 

Je krijgt de vrije hand om creatieve en innovatieve ideeën voor dat thema te bedenken en om te zetten in concrete toepassingen.

Hoe ziet het jaar eruit?

We organiseren twee tot drie activiteiten (zowel fysiek als digitaal), waarbij inspiratie, kennisdeling en netwerken met collega’s samenkomt. Denk hierbij aan een bedrijfsbezoek, een workshop of een inspiratiesessie met gastsprekers. Tussen de sessies in, werk je samen met je groepje aan je gekozen onderwerp. 

Manon Janssen

Adjunct-directeur Klant en markt

”In dit traject leren mensen elkaar beter kennen. Ze kijken anders naar elkaar en elkaars werk. Oudere en jongere generaties zien dat ze, ondanks de verschillen, van elkaar kunnen leren. JONG Van Wijnen is bedacht voor fun en inhoudelijkheid. Niet door het MT, maar door de jongeren zelf. Dat inspireert en zorgt voor kennisdeling. Het is een stukje investering van het MT in de jongere generatie en andersom.”

Uiteenlopende thema’s

Eerder stonden de thema’s 0% afval, SDG11: duurzame steden en gemeenschappen en klantgeluk centraal. Afgelopen jaar stortten de JONG Van Wijnen leden zich op het thema werkgeluk.  

Onze collega’s zijn de belangrijkste factor van ons succes. Onze eigen mensen maken het waar. Belangrijk dus om gelukkig te zijn op je werk, aangezien je daar een groot gedeelte van je tijd doorbrengt. Werkgeluk is persoonlijk en voor iedereen anders. Als je (werk)gelukkig bent, dan ben je productiever, creatiever en gemotiveerder. Niet alleen in je werk maar ook in je dagelijks leven. Daarbij komt dat als je gelukkig bent in je werk, je dit ook uitstraalt naar je klant. Want werkgeluk = klantgeluk.  

Eva de Wolf

Coördinator Maatschappelijke Verbinding 

”Het is onwijs leuk om tijdens JONG Van Wijnen collega’s op een andere manier te leren kennen en vooral ook om collega’s te ontmoeten die je normaal minder snel tegenkomt. De sessies van JONG Van Wijnen zijn altijd inspirerend én gezellig! Je komt op andere plekken dan normaal en onderneemt veel leuke activiteiten samen.”

Het afgelopen jaar is er met zo’n 20 collega’s, ieder met zijn of haar expertise, hard gewerkt aan een vijftal cases. Denk hierbij aan het samen werken aan een inspirerende toekomstvisie, hoe je voor nóg meer werkplezier zorgt, dat medewerkers zichzelf mogen en kunnen zijn en hoe je zorgt voor saamhorigheid tussen collega’s van kantoor en de bouwplaats.  

Olaf Schoor

Timmerman

”Het is fijn om met andere collega’s te kunnen samenwerken die je normaal niet of nauwelijks ziet. Als timmerman is het lastig om aan alle opdrachten (die je in Word of Powerpoint maakt) mee te doen. Maar samen met je team of in duo’s kun je toch aan de slag en wordt er gekeken naar een taakverdeling en wat je juist wel kunt oppakken. Dat is heel prettig. De activiteiten worden altijd goed geregeld.”

Voor de afsluiting van het themajaar kwamen we bij elkaar in het theater van Walhalla in Rotterdam. Daar pitchten de groepen hun ideeën. De viertal juryleden beoordeelden de uitgewerkte cases in de vorm van Dragons Den. En met succes! Alle uitgewerkte ideeën werden omarmd en dat betekent dat het niet bij ideeën blijft, maar dat het echt werkelijkheid wordt. Momenteel zijn de groepen hard bezig met het uitwerken van de cases.

Rick van Hoek

Werkvoorbereider

”JONG Van Wijnen is voor mij een leuke manier om, naast mijn normale werkzaamheden, collega’s uit de regio en van andere afdelingen te leren kennen. Het is een divers programma waarbij inspirerende locaties en gastsprekers aan bod komen. Het is een leerzaam traject waarbij je jezelf kunt ontwikkelen en nieuwe inzichten kunt opdoen.”