Kennis delen met de volgende generatie

Leren

Eibergen

Enschede

12:49

20-12-2022

Van Wijnen inspireerde met een gastcollege over circulariteit en remontabel bouwen. Dit keer voor 4e jaars Bouwkunde studenten van Saxion Hogeschool uit Enschede. Uitvoerder Gerben Brummelhuis en researcher circulariteit Lianne Quax bij Van Wijnen namen de circa veertig – bijna – afstudeerders tijdens het gastcollege mee in de thema’s circulariteit en remontabel bouwen.

Gerben Brummelhuis

Uitvoerder

‘Wat is er nou leuker om kennis te delen met de volgende generatie. Helemaal als het gaat om thematiek die nu heel actueel is én voor de toekomst ook belangrijk blijft. Dit keer in een combinatie van on- en offline kennisdeling. De volgende keer in Heerenveen. De studenten zijn namelijk uitgenodigd om begin 2023 alles wat ze hebben gehoord over demontabel ontwerpen, efficiënte omgang met materialen en innovatief beton in de praktijk te komen bekijken in onze woningfabriek’.

Naast het delen van kennis werden de studenten ook uitgedaagd met vraagstukken over innovaties en circulaire ambities.

Lianne Quax

Researcher Circulariteit

‘Er werden veel vragen gesteld, goed en kritisch meegedacht én gekeken. Dat is voor ons waardevolle input. Heel mooi om te horen dat ze de thema’s ook direct in het eigen afstuderen willen belichten. Zo geven we ze bij de start op de arbeidsmarkt of bij een vervolgstudie al een grote groene plus mee. Zulke vooruitstrevende studenten zien we in de toekomst graag als collega!’

Meer weten over onze vestiging Eibergen?