Met zorg en enthousiasme aan de slag in Geeren-Noord, Breda

Geen categorie

Breda

00:00

24-08-2018

Het vloekt enorm; de rode Van Wijnen bouwketen nabij de roze flats aan de Joris Nempestraat in Geeren-Noord, Breda. Daar zijn we voor WonenBreburg gestart met groot onderhoud aan 305 appartementen aan de Wensel Cobergherstraat en Joris Nempestraat. De appartementen waren dusdanig verouderd dat ze op de nominatielijst stonden om gesloopt te worden. Echter is door WonenBreburg besloten de complexen ‘nieuw leven in te blazen’. We pakken de acht flatgebouwen flink aan door zowel de buiten- als de binnenkant op te knappen, zodat het in Geeren-Noord weer prettig wonen is.

Veel zorg en oprechte aandacht

De Bredase wijk was tot midden jaren ’60 een vooraanstaande buurt. Daarna is het veranderd en sindsdien staat het te boek als een zwakkere wijk. De wijk is herhaaldelijk negatief in het nieuws geweest vanwege overlast. De facelift die de complexen ondergaan, zorgt voor meer verbinding in de wijk. Bewoners maken weer een praatje en leven minder naast elkaar en meer mét elkaar. Dat ondervindt ook Jeffrey Schouw, opzichter groot onderhoud bij WonenBreburg. ‘Het is mooi om te zien dat de werkzaamheden verbindend werken in de wijk. De sociale controle is groot en zo ook de betrokkenheid. Dat is zeker niet vanzelfsprekend.’

Volgens Addie en Louis, bewoners van één van de appartementen, vervullen onze collega’s Willem van Orsouw, Stefan IJpelaar en Jan de Kanter daarin ook een belangrijk rol. ‘Zij zijn het aanspreekpunt voor bewoners en doen dat met veel zorg en oprechte aandacht.’ Jeffrey merkt ook dat het Van Wijnen team goed op elkaar is ingespeeld en dat vertrouwen in elkaar een belangrijke voorwaarde is voor een soepel verloop van het project.

Jeffrey Schouw

Opzichter groot onderhoud WonenBreburg

Het Van Wijnen team is goed op elkaar ingespeeld en vertrouwen in elkaar is een belangrijke voorwaarde voor een soepel verloop van het project.

50 jaar #Plek

De meeste bewoners betrekken de appartementen aan de Wensel Cobergherstraat en Joris Nempestraat voor korte tijd. Het is dan ook bijzonder dat Addie en Louis al bijna 50 jaar met volle teugen genieten van hun plek in Geeren-Noord. ‘Dit is een unicum en dit laten we als WonenBreburg natuurlijk niet zomaar voorbij gaan,’ aldus Jeffrey. Wat deze plek voor Addie en Louis zo waardevol maakt, is het nabijgelegen Park Hoge Vucht met haar rijke flora en fauna en de levendigheid van de kinderboerderij. Bovendien is het centrum van Breda binnen handbereik.

Vissen voeren

Addie en Louis zijn erg betrokken bij het grootschalige onderhoud en volgen de werkzaamheden op de voet. Louis legt alles zorgvuldig vast op de gevoelige plaat. Addie zorgde elke dag voor een kop koffie en wat lekkers voor de vaklieden. Ze glunderen als ze het erover hebben en zijn onwijs blij met het eindresultaat. Ondanks dat de werkzaamheden zijn afgerond, staat de deur letterlijk nog elke dag open voor de vaklieden. Er is een warme band ontstaan. De band is zelfs zo goed dat Willem tijdens de vakantie van Addie en Louis de zorg voor de vissen op zich neemt. En er hangt zelfs een foto van Stefan en Addie op een prominente plek in de bouwkeet. ‘We spelen een rol op belangrijke momenten in hun leven en dat is een reden om met veel zorg en enthousiasme aan het werk te zijn,’ aldus Willem.

Willem van Orsouw

Uitvoerder onderhoud en beheer Van Wijnen

Bewoners maken weer een praatje en leven minder naast elkaar en meer mét elkaar.