Nieuwbouw De Hilt Eemnes officieel van start

Wonen

Eemnes

Harderwijk

17:21

11-05-2023

Met het dichtschuiven van een plantgat gaf wethouder Theo Reijn donderdag 11 mei het officiële startsein voor de nieuwbouw van De Hilt in Eemnes. Alle aanwezigen hadden een boodschap geschreven op groeipapier waar een bij- en vlindervriendelijk mengsel van zaadjes in verwerkt is. Nadat iedereen het groeipapier in het plantvak had gelegd, kon de wethouder het met een grote graafmachine dichtschuiven. Onder het genot van hapjes en drankjes werden vervolgens de eerste contacten tussen de toekomstige buren gelegd. Op de locatie stond tot voor kort het multifunctionele centrum De Hilt. Het nieuwbouwproject bestaat uit een mix aan grondgebonden woningen, appartementen en levensloopbestendige woningen.

Groene uitstraling

Van Wijnen heeft met De Hilt ingezet op het zoveel mogelijk behouden van het bestaande en volwassen groen. Met waardevolle toevoegingen als groene daken op de bergingen, kruidenrijke bermen, groene erfafscheidingen en een biodiverse nieuwe aanplant krijgt De Hilt een bijzonder groene uitstraling.

Feestelijke bijeenkomst

Donderdagmiddag 11 mei is de groene insteek nog een handje geholpen door de wethouder. Theo Reijn: “Fijn dat de bouw nu van start gegaan is. De behoefte aan woningen is groot en de eerste kopers wachten al een tijd. Nog even langer geduld en dan wonen ze hier straks prachtig. Deze nieuw wijk wordt mooi groen. Bovendien worden alle woningen duurzaam en gasloos gebouwd. Dat is mooi meegenomen in deze tijden van hoge energieprijzen”.

De toekomstige bewoners waren uitgenodigd om aanwezig te zijn en konden, onder het genot van een hapje en drankje, kennismaken met hun toekomstige buren. Met een gezellig achtergrondmuziekje van Eduard Veerman, eveneens inwoner van Eemnes, was het een zeer geslaagde middag.

Nieuwbouw De Hilt Eemnes

De eerste fase die nu van start is gegaan, bestaat uit 22 appartementen in een kleinschalig appartementengebouw, 4 levensloopbestendige woningen en 15 grondgebonden woningen. De compleet nieuwe wijk past qua uitstraling en sfeer heel goed in de bestaande omgeving. Theater De Hasselbak van Toneelvereniging Deo et Arti blijft op deze plek en wordt organisch opgenomen in de ontwikkeling van de nieuwe wijk.

Plan aangepast

Hoewel de belangstelling voor de nieuwbouw groot was, speelden de plotselinge stijging van de bouwkosten en de hypotheekrente een rol bij de verkoop van de woningen. Twee vrijstaande woningen en twee twee-onder-een-kapwoningen uit het oorspronkelijke plan zijn om die reden uit de verkoop teruggetrokken. Deze worden vervangen door acht rijwoningen. Deze acht rijwoningen en de resterende acht levensloopbestendige woningen gaan naar verwachting begin 2024 in de verkoop. Van de woningen die nu worden gebouwd, zijn nog één vrijstaande woning en drie appartementen beschikbaar.

Meer informatie over De Hilt op wonenindehilt.nl.