Nieuwbouw Evidensia Dierenziekenhuis

Zorg

Groningen

17:51

10-12-2023

Op 08 december is de eerste paal in de grond geslagen van het Evidensia Dierenziekenhuis Het Noorden te Eelderwolde in Groningen. Dit ziekenhuis is het 8ste dierenziekenhuis van IVC Evidensia en zal 24/7 zorg en tweedelijns zorg gaan verlenen aan gezelschapsdieren. Ook zal het een warme en gezonde werkplek voor de medewerkers zijn en een kenniscentrum voor dierenliefhebbers en professionals.

Wethouder Jurryt Vellinga en directieleden Debora van Zeebroeck en Kevin van Gaalen hebben de eerste paal in de grond geslagen. Het ziekenhuis wordt een centraal punt in het Noorden. Het heeft zo’n 100 werkplekken verdeeld over verschillende functies zoals orthopedie, chirurgie en echografie.

De geprognotiseerde oplevering is aan het begin van de zomer en de inhuizing rond augustus 2024, met de feestelijke opening gepland voor oktober 2024. De werving van het team is begonnen, waarbij artsen, paraveterinairen en ondersteunende functies een essentiële rol zullen spelen.

Het tweelaags gebouw, dat op een zeer toegankelijke locatie aan de A7 ligt, heeft straks een vloeroppervlak van zo’n 2000m2 en beschikt over diverse operatiekamers.

Over IVC Evidensia

IVC Evidensia is de toonaangevende wereldwijde aanbieder van diergeneeskundige zorg en bestaat uit een uitgebreid netwerk van ongeveer 2.600 klinieken, ziekenhuizen en spoedcentra verspreid over 20 landen. We investeren in onze mensen, locaties en processen om uitstekende zorg te bieden voor dieren en hun eigenaren.

De missie is ‘Gezonde huisdieren, gelukkige eigenaren’ en daarom werken ze samen aan de diergeneeskundige zorg van morgen. Samen leren en werken is daarbij heel belangrijk. Ze streven ernaar om een inspirerende omgeving te creëren waarin dierenartsen en medewerkers kunnen gedijen, hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en hun passie voor dieren kunnen delen.