Oplevering woningen en appartementen de Smelterij

Wonen

Eibergen

Hengelo

13:09

11-12-2023

Een belangrijke mijlpaal in de voortgang rondom de ontwikkeling en bouw van het nieuwe stadsdeel Hart van Zuid in Hengelo. De oplevering van het appartementencomplex – als sluitstuk van deelgebied De Smelterij – is een feit. Nadat begin dit jaar 25 woningen van Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, aan Newomij werden opgeleverd en in oktober dit jaar de sleutel werd overhandigd aan de kopers van de 11 koopwoningen is nu ook de bouw van het appartementencomplex met 24 appartementen afgerond. Van Wijnen, vestiging Eibergen, nam zowel de ontwikkeling van deelgebied De Smelterij als de bouw van de koopwoningen en de appartementen voor haar rekening.

Donderdag 7 december werd de symbolische sleutel overhandigd aan de eigenaar van de appartementen: belegger Credit Linked Beheer. Momenteel wordt de omgeving van de woningen woonrijp gemaakt, waarna de realisatie van het nieuwste deelgebied in Hart van Zuid is afgerond.    

Hart van Zuid: stadsdeel met rijk industrieel verleden 
Daar waar vroeger de grote fabrieken van o.a. Stork en Dikkers waren gevestigd verrijst in de spoorzone van Hengelo een nieuw stadsdeel: Hart van Zuid. In dit gebied ontwikkelt, transformeert en bouwt Van Wijnen ongeveer 700 woningen, waarvan de eerste 100 woningen en een winkelcentrum voorgaande jaren zijn gerealiseerd. In dit stadsdeel is volop aandacht voor een diversiteit aan woon- en leefoplossingen, ruimtelijke kwaliteit, het industrieel erfgoed, klimaatadaptie, duurzaamheid en nieuwe mobiliteit.  Deelgebied De Smelterij is hier – met een diversiteit aan woonoplossingen – onderdeel van. 

Volgende fase: herontwikkeling De Appendage 
Momenteel worden – in samenwerking tussen gemeente Hengelo, BPD, Fijn Wonen en Van Wijnen – de voorbereidingen getroffen voor een nieuw deelgebied in Hart van Zuid: De Appendage

Benieuwd naar onze aanpak? Neem gerust contact op met ontwikkelingsmanager Marten ter Haar. Hij vertelt je er graag meer over.