Van Wijnen renoveert voormalig Groene Kruis gebouw in Gorredijk tot nieuwe Voedselbank

Algemeen

Persbericht

Gorredijk

09:52

31-03-2023

De locatie van Voedselbank Opsterland in Gorredijk verhuist naar een nieuwe locatie, namelijk het voormalige Groene Kruis gebouw aan de Jan Eisingastrjitte. De huidige locatie van de Voedselbank is te klein en kan niet voldoen aan de nieuwste eisen. Daarom start op 29 maart de verbouwing van het voormalige Groene Kruis gebouw. Van Wijnen neemt de renovatie voor haar rekening. In het najaar van 2023 wordt de nieuwe locatie van de Voedselbank opgeleverd.

Verbouwing mogelijk gemaakt door subsidies en fondsen

Het voormalig Groene Kruisgebouw is eigendom van de gemeente Opsterland en wachtte nog op een nieuwe bestemming. De gemeente gaf in het voorjaar van 2022 goedkeuring om de verhuisplannen van de Voedselbank Opsterland mogelijk te maken. De Voedselbank had namelijk de wens om op een groter oppervlakte dan de huidige locatie de processen uit te voeren en waar de normen voor de voedselveiligheid en arbo beter konden worden nageleefd.

De verbouwing maakt de nieuwe locatie geschikt voor de Voedselbank. Zo komt er in het gebouw bijvoorbeeld een grote ruimte met koelcellen. De verbouwing wordt mogelijk gemaakt door subsidies en fondsen.

Goede en gezonde maaltijden

Er wordt veel gebruik gemaakt van de Voedselbank. Meer dan 1365 mensen in Opsterland leven onder de armoedegrens. Waarvan ongeveer 408 kinderen. Jeroen van Balen, commercieel directeur van Van Wijnen zegt: “Als regionale ontwikkelaar en bouwer voelen we ons betrokken bij de samenleving in Friesland. Dagelijks zijn wij werkzaam in de woningen van mensen die gebruik maken van de Voedselbank. Daarom willen we ons steentje bijdragen op sociaal gebied. Door de renovatie van de Voedselbank bouwen we mee aan een plek waar mensen worden geholpen aan een goede en gezonde maaltijd.”

Noodwoningen

Naast de realisatie van de Voedselbank op de benedenverdieping komen er op de bovenverdieping twee noodwoningen. Deze tweekamerappartementen kunnen tijdelijk gebruikt worden voor gezinnen in nood.

Meer weten?

Meer informatie over de renovatie van de Voedselbank in Gorredijk? Neem contact op met Jeroen van Balen, commercieel directeur Van Wijnen Gorredijk.