Samen bouwen aan een beter leven

Algemeen

12:50

29-01-2021

Max Van Wijnen

Van Wijnen bouwt op verschillende manieren aan een beter leven voor iedereen. In ons programma van Sociaal ondernemen (PSO) bieden wij jongeren de mogelijkheid om het vak van timmerman in de praktijk te leren naast hun opleiding. Max Cortvriend (19 jaar) stapte twee jaar geleden een beetje onzeker bij ons binnen, maar is in die tijd, dankzij persoonlijke begeleiding, uitgegroeid tot een enthousiaste collega.  

Max klopte aan bij Van Wijnen voor een baan naast zijn BBL-opleiding tot timmerman. Rob van Boekel, projectleider bij Vastgoedbeheer Zuid, is Max’ zijn begeleider. Max is eerst aan de slag gegaan bij planmatig onderhoud om van daaruit bij de Servicebouw terecht te komen. Hier werd hij ondersteund door zijn leermeester Kevin Besselink. Om de juiste ervaring als timmerman op te doen is later de keus gemaakt om Max in te zetten op een nieuwbouwproject.

Leren in de nieuwbouw

“Het is toch een andere tak van sport en gezien de studie van Max is het belangrijk dat hij bij een nieuwbouwproject werkt.”, aldus Rob. Op de bouwplaats werkt Max samen met zijn leermeester Bart van de Schoot, die hem de fijne kneepjes van het vak leert. Max is erg enthousiast: “Wij moeten profielen zetten voor de metselaar. Hier ben ik toevallig ook op school mee bezig. Ik had dat nog nooit eerder gedaan, dus ik wist niet hoe en wat. Maar het stellen van profielen heb ik nu helemaal onder de knie!”

Persoonlijke begeleiding

Max blijft ondanks de wisseling van bedrijfsonderdeel nog even onder de vleugels van Rob. “Iemand in het diepe gooien is niet mijn manier. Nieuw is leuk, maar geeft toch altijd wat strubbeling,” volgens Rob. Daarom blijft hij aangehaakt zodat Max de aandacht krijgt die hij verdient en dat geeft een fijne overgang. Rob vindt het begeleiden van leerlingen ontzettend leuk en leerzaam. “Het blijven jonge gasten die af en toe een spreekwoordelijke schop onder de kont nodig hebben.” Rob weet goed dat Max vanuit het niets is begonnen en hoe hij zich ontwikkeld heeft. Nu doet hij dingen waar hij eigenlijk tegen opzag. “Ik ben blij verrast door het resultaat van Max!”

Rob van Boekel en Max Cortvriend plattegrond
Rob van Boekel en Max Cortvriend op de bouwplaats

Kijkje in de toekomst

Ondanks een moeizame start, heeft Max de kans bij ons heel positief opgepakt. Rob geeft aan dat het heeft bijgedragen aan een contractverlenging. “Max kan nog veel leren, dus als hij zo blijft doorpakken dan komt hij er wel”. Max hoopt bij Van Wijnen nog alles te leren wat nodig is voor de bouw van een complete woning. “Zoals het er nu voorstaat zie ik geen reden om te stoppen of om te veranderen van bedrijf. Ik heb het hier goed naar mijn zin!”

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Van Wijnen Zuid is gecertificeerd voor PSO prestatieladder trede 2. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat we mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunen en hen in onze eigen bedrijfsvoering een plek bieden. En bij voorkeur samenwerken met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee leveren we op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. Ook dat verstaan wij onder ‘Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven.’